6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Dönmez yol çalışmalarını inceledi

YOZGAT'TA BÖLÜNMÜŞ YOL ÇALIŞMASI

Yozgat'ın Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez, yapımı devam eden Boğazlıyan-Sarıkaya arası bölünmüş yol çalışmalarını inceledi.

Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir ve Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü Yol Yapım Yüksek Mühendisi Özgür Muratoğlu ile birlikte yol çalışmalarını inceleyen Kaymakam Dönmez, Sarıkaya Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından Sarıkaya-Boğazlıyan arasında sürdürülen bölünmüş yol çalışmalarının aralıksız devam ettiğini söyledi. Kaymakam Dönmez, "İki ilçe arasındaki 33 kilometrelik yolun toprak işleri ve sanat yapıları tamamen biterken, Sarıkaya karayolu üzerinde bulunan Kayapınar Mahallesi'ne vatandaşların karşıya geçişini sağlayacak alt geçit yapılacak" dedi.

Sarıkaya ile Sorgun yolu arasındaki bölünmüş yol işinin her biri 9 kilometreden oluşan 4 etaba ayrılarak Kayseri Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılacağını ifade eden Dönmez, "Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü tarafından ihale edilen Sarıkaya-Sorgun arasındaki 34,5 kilometrelik kısım ile Sarıkaya-Boğazlıyan arasındaki 33 kilometrelik yolun bölünmüş olarak yapılmasıyla birlikte Yozgat-Kayseri arası tamamen bölünmüş yol olarak hizmet verecektir" şeklinde konuştu.

Yol çalışmaları hakkında bilgi veren Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü Yol Yapım Yüksek Mühendisi Özgür Muratoğlu ise, "Yol çalışmalarında daha çok kamulaştırma sıkıntısı çekiyoruz, ancak tıkandığımız konularda kaymakamlığımız destek oluyor. Sarıkaya-Sorgun arası 9 kilometrelik kesim şu an itibariyle yüzde 70-80 oranında tamamlandı" şeklinde konuştu.

YOZGAT'TA BÖLÜNMÜŞ YOL ÇALIŞMASI
YOZGAT'TA BÖLÜNMÜŞ YOL ÇALIŞMASI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2009 Salı 17:29:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?