5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Dramı öğretmen ortaya çıkardı

YOZGAT’TA ÖĞRETMENİN DİKKATİ AİLE DRAMINI ORTAYA ÇIKARDI

Yozgat’ın Çekerek ilçesinde öğretmenin dikkatini çeken bir durum, aile dramını ortaya çıkardı.

Yozgat’ın Çekerek ilçesi Karahacılı Köyü İlköğretim Okul Müdürü H.İsmail Arslan, Ortaoba köyünden taşımalı olarak okullarına gelen birinci sınıf öğrencisi Cansu Hezen’in (7) aşırı yorgun, halsiz ve duygusal halinden şüphelenerek gözlem altına aldı. Öğrencisini uzun süre takip eden ve durumunun düzelmemesi üzerine durumu İlçe Milli Eğitim Müdürüne bildiren Arslan yardım istedi.

Durumunu araştıran İlçe Milli Eğitim Müdürü Bedrettin Bozkurt, öğrendiği bilgileri İlçe Kaymakamı M.Emin Güngör’e bildirdi. Durumu değerlendiren Kaymakam M.Emin Göngör, Cansu Hezen’in durumunu yerinde görmek için İlçe Milli Eğitim Müdürü Bedrettin Bozkurt, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Zeki Bölükbaşı ve öğretmenleriyle birlikte Ortaoba Köyüne gitti.

Ziyarette, Cansu Hezen’in derme çatma bir gece kondu da kendisinden küçük 3 kardeşi Zeynep (5), Efe (3) ve Emre (1,5) ile birlikte yaşadığını ve annelerinin daha önce evi terk ettiğini öğrenen Kaymakam Güngör, gördüğü manzara karşısında şok gecirdi. Babaları evde olmadığı için evde yalnız yaşayan kardeşlerle bir süre ilgilenen Kaymakam Güngör, baba Ali Hezen’in bulunmasını istedi.

Baba Ali Hezen’in eve gelmesiyle birlikte çocukları yanına alan Kaymakam Güngör, evi terk eden annenin yaşadığı Demircialan Köyüne gitti. Anne Ayşe Hezen’i eve dönmeye ikna eden Güngör, aile fertlerini ilçeye götürerek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla giyecek ve yiyecek ihtiyacını karşıladı. Daha sonra çocuklar Çekerek Devlet Hastanesi'ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi. Yapılan sağlık kontrolünde Emre Hezen (1,5) görülen ürolojik bir sorun dolayısı ile Sorgun Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Çekerek ilçesine getirilen Cansu’nun eğitimine devam edilebilmesi için Hezen ailesine Çekerek Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından tutulan ve içi döşenen yeni bir ev verildi. Aile, Çekerek Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kurulan gönüllü öğretmenlerin üstlendiği bir komisyonla devamlı takip edilerek gerekli olan yardımın yapılması kararlaştırıldı.

YOZGAT’TA ÖĞRETMENİN DİKKATİ AİLE DRAMINI ORTAYA ÇIKARDI
YOZGAT’TA ÖĞRETMENİN DİKKATİ AİLE DRAMINI ORTAYA ÇIKARDI
YOZGAT’TA ÖĞRETMENİN DİKKATİ AİLE DRAMINI ORTAYA ÇIKARDI
YOZGAT’TA ÖĞRETMENİN DİKKATİ AİLE DRAMINI ORTAYA ÇIKARDI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2010 Pazartesi 17:29:05
Güncelleme :27 Aralık 2010 Pazartesi 19:02:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat IP: 213.43.178.xxx Tarih : 30.12.2010 00:42:06

en başta öğretmen arkadaşımızı canı gönülden kutlar daha sonra ilçe milli eğitim müdürümüzü ve kaymakamımızı bu konuya karşı göstermiş oldukları duyarlıllıktan dolayı saygılar sunarız.bir yozgatlı