7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Duble yol bu yıl açılacak

Yozgat Valisi Amir Çiçek, İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan Yozgat -Çalatlı arasındaki 14,5 kilometrelik duble yol çalışmalarını inceleyerek Karayolları 65. Şube Şefi Mustafa Bozkurt'tan bilgi aldı.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan Yozgat- Çalatlı köyü arasındaki duble yolu bu yıl içerisinde hizmete açmayı planladıklarını söyledi.

Çiçek, "Yol çalışmaları hızlı bir şekilde devam etmektedir. Yol üzerinde bulunan Çalatlı Köprüsü bu ay sonunda tamamlanacak. Yolun alt yapı çalışmaları sürüyor. Alt yapı çalışmaları Kasım ayının 15'ine kadar tamamlanır ve havalar asfalt atmaya müsait olursa, 14,5 kilometrelik yolu asfaltlayıp hizmete açacağız" dedi.

İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan 14,5 kilometrelik yolun tamamlanarak hizmete açılmasıyla birlikte Yozgat-Sorgun arasının tamamen duble yol olacağını ifade eden Vali Çiçek, "Karayolları Sorgun istikametinden Yozgat'a doğru duble yol çalışmalarını sürdürmekte ve bir bölümünün asfaltını atmıştır. İl Özel İdaresi tarafından yapılan yolunda hizmete açılmasıyla birlikte Yozgat Sorgun arası duble yol olarak hizmet verecek. Bilindiği gibi E-88 karayolu doğuyu batıya bağlayan Türkiye'nin önemli yollarından birisidir. Bu 14,5 kilometrelik yolun altyapısını tamamlayıp ve asfaltını en kısa sürede atıp yolu hizmete açmak için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 22:12:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?