7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Duble yol çalışmasında sona doğru

Yozgat'ta İl Özel İdare kaynaklarıyla yapılan 14,5 kilometrelik yolun 8,5'lik kısmı beton asfalt olarak Kasım ayı sonunda hizmete açılacak.

Yozgat Valiliği imkanlarıyla, İl Özel İdare, DSİ, belediye ve karayolları tarafında ortaklaşa olarak yapımı sürdürülen, 14,5 kilometrelik duble yol çalışmaları hızla devam ediyor. Yol çalışmaları hakkında bilgi veren Yozgat Vali Yardımcısı Atilla Selami Abban, Yozgat-Sorgun arasındaki Muslubelen rampası olarak bilinen 14,5 kilometrelik kısımda duble yol çalışmalarında alt yapı işlemlerinin tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

Aban, "Yolun 8,5 kilometrelik kısmı beton asfalt olarak bu ayın sonunda hizmete açılacak, kalan 6 kilometrelik kısım ise satıh kaplama yapılacaktır. Buranın satıh kaplama mevsimi geçtiği için önümüzdeki yıla kalmıştır" dedi.

Beton asfaltın eksi 5 dereceye kadar atılabildiğini ifade eden Vali Yardımcısı Abban, "Yolun kar yağmadan tamamlanmasını istiyoruz. Bu nedenle çalışmalara hız verildi. Yol üzerinde bulunan Çalatlı Köprüsü tamamlanmak üzere, satıh kaplama yolun kışın bozulmaması için üzerine astar atılmaktadır. Astar çalışmaları bittiğinde 8,5 kilometrelik yolun çalışmasına başlanacak. Muslubelen rampasını kış gelmeden duble yol olarak hizmete açacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 15:47:32
Güncelleme :4 Kasım 2008 Salı 15:50:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?