7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Duble yollara ek ödenek

Yozgat Valisi Amir Çiçek, il genelinde yapımı devam eden duble yol çalışmalarında daha fazla mesafe kat etmek için istenilen ek ödeneğin sağlandığını söyledi.

Yozgat il genelinde süren duble yol çalışmalarının çok iyi gittiğini belirten Vali Amir Çiçek, "2008 yılı bölünmüş yol programı kapsamında valilik ve karayolları tarafından sürdürülen çalışmalar bulunmaktadır. Valiliğimiz tarafından yapılan 14,5 kilometrelik bölünmüş yol çalışması çok hızlı bir şekilde devam etmekte ve bu yılın sonunda burası tamamlanacaktır" dedi.

Karayolları tarafından ihale edilen ve müteahhit firmalar tarafından yapımı sürdürülen yollardan Sorgun-Akdağmadeni, Sekili-Yerköy-Yozgat arası için ek ödenek sağlandığını belirten Vali Amir Çiçek, "Sorgun-Akdağmadeni yolunun geçen yıl altyapısı tamamlanmış, asfaltlama çalışması yapılıyor. Biz bu bölgede en çok trafik kazalarının yaşandığı Saraykent ilçemize kadar yolun tamamlanmasını sağlamak istiyoruz. Yine Sorgun -Yozgat arasında kalan 12 kilometrelik yolunda yapımını sağlayarak Sorgun -Yozgat arasının tamamının bölünmüş yol olarak hizmete açılması yönünde çalışmalarımız sürüyor. Yerköy ilçesi ile Sekili beldesi arasındaki yolun tamamı bölünmüş yol olacak. Atatürk yolu ile Yozgat Üniversite arası ise yine bu yıl içerisinde bölünmüş yol olarak tamamlanacak ve şehir merkezi ile üniversite arasındaki yolun aydınlatması da bu yıl sağlanacak" dedi.

Yozgat ile diğer illerin bağlantısını sağlamaya çalıştıklarını ifade eden Vali Çiçek, "Yozgat'a bağlı bir köy ile komşu illere bağlı köy, belde ve ilçe yollarını bir birlerine bağlayarak, trafik akışının en iyi şekilde yapılmasını sağlıyoruz. Boğazkale, Hattuşaş yolunun standarttını yükseltmek istiyoruz. Hatta bu yolun bağlantısını Atatürk yolu ile yaparak Kapadokya, Hattuşaş bağlantısını sağlamak istiyoruz" dedi.

KÖYDES Projesi ile geçen yıl Türkiye'de rekor kıracak derecede bir yol çalışması yaptıklarını ifade eden Vali Çiçek, "Geçen yıl KÖYDES Projesi kapsamında bin 200 kilometre asfalt yol yaptık. Bu yıl gelen ödeneğimize göre 310 kilometre köy yolu programımız var, ama biz bu rakamı 400 kilometreye çıkarmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2008 Cuma 18:06:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali fırat ulutaş IP: 88.230.62.xxx Tarih : 5.08.2008 22:14:58

umarım yakın zamanda bitirirler... uzun zamandır devam ediyor yol yapım çalışmaları ve gece gündüz çalışıyorlar... hazinem.net yönetimi