5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Dünyayı koşarak turlayacak

DÜNYAYI KOŞARAK TURLAMAYI HEDEFLEYEN 60 YAŞINDAKİ JAPON ULTRAMARATONCU HAZAMA KANPEİ YOZGAT'A GELDİ

Dünyayı koşarak turlamayı hedefleyen 60 yaşındaki Japon ultramaratoncu Hazama Kanpei Yozgat'a ulaştı. Kanpei, Yozgat girişinde Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Soykan ve öğrenciler tarafından karşılandı.

Tokyo'nun 2016 Olimpiyat Oyunları'na adaylığı nedeniyle Japonya'nın elçi olarak görevlendirdiği ünlü komedyen ve ultramaratoncu Hazama Kanpei, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin Danimarka'daki toplantısında oyunların Brezilya'nın Rio de Janerio kentine vermesini protesto amacıyla yollara düştü.

2008 yılının Aralık ayında koşarak ülkesine dönüş yolculuğuna başlayan Kanpei Yozgat'a ulaştı. Dünyayı koşarak turlamayı hedefleyen 60 yaşındaki Japon ultramaratoncu Hazama Kanpei Yozgat girişinde Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Soykan ve öğrenciler tarafından karşılandı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Soykan ve öğrenciler, Kanpei'ye çiçek ve üniversitenin flamasını hediye etti.

Karşılama esnasında kendisinde gösterilen yakın ilgiden memnun olan Hazama Kanpei Tıp Fakültesi önünden Andolu Lisesi kavşağına kadar olan mesafeyi öğrencilerle birlikte koştu. Koşu sonrası Tarihi Hayri İnal Konağına geçen Kanpei Belediye Başkanı Yusuf Başer tarafından ağırlandı. Yozgat'ta olmaktan çok mutlu olduğunu belirten Kanpei, toplam 29 bin kilometre koşacağını, bunun yaklaşık 11 bin kilometresini koştuğunu söyledi. Koşu sırasında birçok ülkeyi gezme fırsatı bulduğunu açıklayan Kanpei, gezdiği ülkelerde en cana yakın insan olarak Türkleri gördüğünü belirtti.

Yozgat'ta Bozok Üniversitesi idare ve öğrencileri tarafından karşılanmasının kendisini çok sevindirdiğini ifaden eden Kanpei öğrencilere koşusuna iştirak ettikleri için teşekkür etti.

Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Soykan'ın, üniversite bünyesinde Japon Dili Bölümünün olduğunu açıklamasını duyan Knapei, ayakta alkışlayarak, üniversite yönetimine teşekkür etti. Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer'de Dünyayı koşarak turlamayı hedefleyen 60 yaşındaki Kanpei'yi Yozgat'ta ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Başkan Başer, Kanpei'ye Yozgat'ı unutmaması için çeşitli hediyeler verdi. İki gün Yozgat'ta kalacak olan Kanpei 23 Ocak'ta Sivas'a hareket edecek.

DÜNYAYI KOŞARAK TURLAMAYI HEDEFLEYEN 60 YAŞINDAKİ JAPON ULTRAMARATONCU HAZAMA KANPEİ YOZGAT'A GELDİ
DÜNYAYI KOŞARAK TURLAMAYI HEDEFLEYEN 60 YAŞINDAKİ JAPON ULTRAMARATONCU HAZAMA KANPEİ YOZGAT'A GELDİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2010 Pazartesi 18:10:00
Güncelleme :18 Ocak 2010 Pazartesi 20:23:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?