5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

DYP köy köy dolaşacak

Doğru Yol Partisi (DYP) Yozgat İl Teşkilatı'nın, genişletilmiş il divan toplantısı yapıldı. Yozgat Çamlık Restoran'da yapılan toplantıya DYP Genel Sekreteri Kamil Turan, DYP Genel İdare Kurulu üyeleri, Nevzat Karataş, Bahattin Şahin, DYP'li ilçe ve belde belediye başkanları ile partililer katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan DYP Yozgat İl Başkanı Turgay Çelikkaya, DYP Yozgat genişletilmiş il divan toplantısı düzenlediklerini belirterek, "DYP'nin gidişatı hakkında ve İktidar Partisi AK Parti'nin Türk halkı tarafından umduğunu veremediği köylünün, işçinin perişan olduğu bir dönemeçte ilçe ilçe, köy köy , belde belde ve hatta mahallelere girerek davamızı daha ileriye nasıl götürürüz hakkında geniş toplantılar düzenleyeceğiz. Genel merkezden gelen misafirlerimizle birlikte 4 gün ilimizde ziyaretler düzenleyeceğiz. Bu toplantıya teşrif eden tüm partililerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan DYP Genel Sekreteri Kamil Turan, düzenlenen bu toplantının zaman bakımından Yozgat açısından zor bir tarih olduğunu belirterek, "Biçerdöverler tarlaya girdi. Tarla sıkıntıları, satış konusunda sıkıntılar sürüyor. Ama bizim acelemiz var. DYP'nin çalışmalarını ve bugünkü iktidarın yanlışlarını halkımıza anlatmamız gerekiyor" diye konuştu.

Yozgat'ta 2.5 yıl önce yine bir toplantı yapıklarını ve o zaman iktidar için endişelerini dile getirdiklerini ifade eden Turan, "3 Kasım seçimlerinden sonra Türkiye'de ufku olmayan, hazırlığı olmayan, bilgisi olmayan, devletin ne olduğunu dahi bilmeyen bir acemiler mangası iktidarı devraldı. Endişeliyiz çünkü bunlar hazırlıksızdır. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin olurlarını ve olmazlarını ayırt edecek kifayette değildirler. Ama biz 3 Kasım seçimlerinin sonuçları her ne kadar içimize sindirebileceğimiz sonuçlar değilse de sahip olduğumuz demokratik tevdiyeden ötürü, biz bu iktidarı hata işlememesi için muhalefetin en önemli görevlerinden birisi olan, tenkit ve yapıcı, yol gösterme çalışmalarını mutlak surette sonuna kadar yapacağız. O günden itibaren başta genel başkanımız olmak üzere iktidarı yanlış yapmaması için her konuda yol gösterici olmaya çalıştık" şeklinde konuştu.

İktidarın IMF'nin her isteğine boyun eğdiğini vurgulayan Turan, bugün çiftçinin durumunun içler acısı olduğunu emeğinin karşılığını alamadığını söyledi. Turan, 4 gün Yozgat'ta kalacaklarını ve her ilçede toplantılar yapacaklarını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2005 Salı 15:00:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?