7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

E-88'in tamamı duble olacak

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 2009 yılında doğuyu batıya bağlayan E-88 karayolunun tamamının duble yol olacağını söyledi. 

AK Parti Akdağmadeni İlçe Kongresi'ne ve çeşitli açılışlara katılmak üzere Yozgat'a gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Akdağmadeni Öğretmenevi'nde Yozgat Valisi Amir Çiçek, AK Parti Yozgat milletvekilleri Bekir Bozdağ, Osman Coşkun, Karayolları Bölge Müdürleri ve belediye başkanlarıyla bir toplantı yaptı. Toplantıda konuşan Bakan Yıldırım, "Kırıkkale-Yozgat güzergahında karayolu çalışmalarını mahallinde görmek ve bir durum değerlendirmesi yapmak üzere Akdağmadeni ilçesindeyiz. Yozgat geçmiş yıllarda  karayolu altyapısı bakımından maalesef istediğimiz yere gelememişti. Bu sene özellikle doğu ile batının geçiş noktası üzerinde bulunan, tarihi İpek Yolu'nun güzergahında bulunan Yozgat'ı Kırıkkale'den Sivas'a, Erzincan'a, doğuya bağlayan yolu bitirmek için özel bir program uygulamaya karar verdik" dedi.
Duble yol çalışmalarının özellikle Ankara-Sivas arasında yoğunlaştığını ifade eden Bakan Yıldırım, "Burada iki güzergahta çalışma var; birisi Ankara-Samsun güzergahı, ikincisi ise Ankara-Yozgat-Sivas güzergahıdır. Ümidimiz bu sene bu yolu bitirmekti, fakat görüyorum ki bitiremeyeceğiz, seneye kalacak. Seneye sezon başlarken büyük oranda işleri tamamlamış oluruz. Yozgat Valiliği ile Yozgat çıkışında müşterek başlattığımız çalışmada şu anda yol altyapısı büyük oranda tamamlandı, asfaltlanacak" diye  konuştu. 

2007 yılından önce Yozgat il sınırları içerisinde 221 kilometrelik yolda 10 kilometre bitmiş yol, 10 kilometre asfaltlanmış yol olduğunu kaydeden Bakan Yıldırım, "2007 yılında yapılan miktar 25 kilometreye çıkmış, kalan 186 kilometre bu yılın sonunda yapılacak. Kalan miktar 67 kilometreye iniyor. Tabii bu 67 kilometre yolu da önümüzdeki yıl bitmeden, okullar kapanınca bitireceğiz. Vatandaş köyüne, tatiline giderken, huzur içinde rahat bir şekilde kazasız belasız gitsin. 1997 yılından 2007 yılına  gelinceye kadar 11 yıllık dönem içerisinde bu yol için 40 trilyon harcama yapılmış, 35 kilometre yol yapılmıştır. 2008 yılı içinde 21 trilyon harcama yapılmış, yapılan yol miktarı 119 kilometre, ama bunun asfaltlama kısmı 14 kilometredir. Yollar hazır, ama asfaltlama işi maalesef mevsim dolayısıyla gecikmiş durumdadır. Önümüzdeki yıl Yozgat güzergahından doğuyu batıya bağlayan yolun tamamı duble ve asfaltlanmış olacaktır" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 12:17:27
Güncelleme :24 Ekim 2008 Cuma 12:20:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MAHMUT HAN HRT. MÜHENDİSİ IP: 78.167.16.xxx Tarih : 26.10.2008 15:28:56

ANKARA-KIRIKKALE-YOZGAT-SİVAS-ERZİNCAN ARASI DUBLE YOL OLACAKMIŞ. İYİ HİZMETLERE KİM NE DİYEBİLİRKİ.BENDE BİR VATANDAŞ OLARAK ELBETTE SEVİNİRİM. YALNIZ UNUTULAN BİRŞEY VAR ÇAYIRALAN-AKDAĞMADENİ TALİ YOL BİR TÜRLÜ ASFALTLANMIYOR. BU NEDENLE YOZGAT MİLLETVEKİLERİNE SESLENİYORUM. BİLHASSA SN. BEKİR BOZDAĞ VE OSMAN COŞKUN İLGİLENİRLERSE SEVİNİRİM VE EN AZ İKİ İLÇE HALKIDA SEVİNİR. PARDON YOZGAT VALİSİDE İLGİ DUYARSA BU İŞ OLUR SANIRIM Mahmut HAN HRT. MÜHENDİSİ ÇAYIRALANLI