8
Mayıs
2024
Çarşamba
YOZGAT

Eczacılar Odası'ndan katkı payı tepkisi

Yozgat Eczacılar Odası Başkanı Harun Lekesiz, hastaların sağlık kuruluşlarında muayene sırasında katkı payı ödemesi gerektiğini belirterek, ödenecek katkı paylarının tahsilatını ise eczacılara yaptırılmasına tepki gösterdi.

Bir basın açıklaması yapan Türk Eczacılar Birliği 49. Bölge Yozgat Eczacı Odası Başkanı Harun Lekesiz, 1 Ekim itibariyle yürürlüğe giren Sosyal Güvenli Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği'nin 6.1 maddesi gereği ikinci basamak resmi sağlık kurumlarında yapılan muayenelerde 3, eğitim araştırma hastanelerinde 4, üniversite hastanelerinde 6, özel hastanelerde ise 10 YTL hastalar tarafından muayene katılım payı ödeneceğini söyledi.

Katkı paylarının kurumdan gelir ve aylık alanlar ile bakmakla yükümlüğü olduğu kişiler için gelir ve aylıklarından mahsup edilmek suretiyle kesileceğini ifade eden Lekesiz, "Diğer kişilerden ise ilaç almak üzere reçeteleri ile müracaatları sırasında Sosyal Güvenlik Kurumu adına sözleşmeli eczanelerce tahsil edilecektir. Eczacılarımızın asli grevleri olmadığı halde Sosyal Güvenlik Kurumu'nun tahsildarlığına zorlanmaları, onları hastalarla karşı karşıya getirmektedir. Biz eczacılar, çağdaş koşullarda eczacılık ve ilaç hizmeti vermek istiyoruz. Eczacıyı finansör, memur, mutemet ve tahsildar olarak gören zihniyeti kınıyor, halkımızdan anlayış bekliyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2008 Cumartesi 15:05:57
Güncelleme :4 Ekim 2008 Cumartesi 15:08:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?