5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Eğitim alıp, harikalar yarattılar

Yozgat’ta, eğitilebilir zihinsel engelli öğrencileri topluma kazandırmak amacıyla kurulan Kanuni Sultan Süleyman İlköğretim Okulu’nda eğitim gören öğrenciler, yaptıkları resim ve el sanatlarıyla dikkat çekiyor.

1987 yılında küçük bir sınıfta kurulan ve kendi binasında hafif düzeyde öğrenme yetersizliği olan öğrencilere eğitim veren Kanuni Sultan Süleyman İlköğretim Okulu öğrencileri, bilgisayar kullanıp, resim ve el sanatları yapabiliyor.

Okul Müdürü Gürkan Namdar, öğrenme güçlüğü çektiği için okula kayıt olan öğrencilerin hem ilköğretim eğitimini başarıyla tamamladıklarını hem de mesleki özellikleri olan birer sanatkar olarak okuldan mezun olduklarını belirterek, "Okuma-yazmayı öğrenen öğrencilerimiz, ağaç işleri, yerel el sanatları ve metal işleri derslerinde, büyük başarı gösteriyor. Öğrencilerimiz, yaşama azimlerini ve düşüncelerini kimi zaman resimlere, kimi zaman kil kokulu çömleklere, kimi zamansa nakış nakış halılara işlemekteler" dedi.

Birer sanatkar olarak okuldan mezun olan öğrencilerin iş hayatlarında da başarılı olduklarını ifade eden Namdar, "Her şeyin özü eğitimdir. Eğitimle tüm zorlukları aşabiliriz. Bizim yaptığımız bu çalışmalarda eğitimin önemini bir kez daha ortaya koymaktadır. Ayrıca engelli insanlarımız da toplumun bir parçasıdır. Bu insanlar toplumdan dışlanmamalı, sahip çıkılıp desteklenmelidir" diye konuştu. Okulda yaşları 7 ile 21 arasında değişen öğrencilerin eğitim gördüğünü belirten Namdar, "Tüm öğrencilerimiz okulda okuma-yazma ve bilgisayar kullanmayı öğreniyor. Ayrıca öğrencilerimiz sportif faaliyetlerde de kendini gösteriyor. 2003 yılında düzenlenen İstanbul Özel Olimpiyat Oyunları’nda atletizmde 100-200 ve 400 metrede ve 4 çarpı 100 metre bayrak yarışında 4 altın, 4 gümüş ve 1 de bronz madalya kazanmışlardır" şeklinde konuştu.

Öğrencilerin yaptığı el sanatlarını 2 yıldır sergilendiğini ifade eden Namdar, 2005 yılı içerisinde resim sergisi açacaklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2005 Çarşamba 13:05:20
Güncelleme :26 Mayıs 2005 Perşembe 15:32:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?