8
Mayıs
2024
Çarşamba
YOZGAT

Eğitim yılı çadırda başlayacak

Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğü, tamirat ihalesi geç yapılan ve taşımalı öğrencilere eğitim veren Çamdibi Köyü İlköğretim Okulu'nda eğitimi aksatmamak için çadır kurarak derslik oluşturdu.

Yozgat'ın Yerköy ilçesine bağlı Çamdibi Köyü İlköğretim Okulu'nda Bayındırlık Müdürlüğü teknik elamanlarının yaptığı incelemenin ardından, tavanın yenilenmesi kararı alındı.

İnşaat işi, İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından 21 Ağustos tarihinde ihaleye verilerek çalışmalara başlandı. İnşaatın okulların açılacağı 8 Eylül tarihine yetişmemesi üzerine, İl Milli Eğitim Müdürlüğü eğitimi aksatmamak için çadır kurarak derslik ve yemekhane oluşturdu.

Okul inşaatında ve yapılan dersliklerde incelemelerde bulunan Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, taşımalı öğrencilerin toplanma merkezi olan Çamdibi Köyü İlköğretim Okulu'nun tavan tablasının yenilenmesi gerektiğini belirterek, "Okulun inşaat ihalesi İl Özel İdare Müdürlüğümüz tarafından 21 Ağustos'ta yapılarak çalışmalara başlandı. Çalışmalar hızla devam etmektedir. Ancak işlerin 8 Eylül Pazartesi gününe yetişmesi zor görünüyor. Okulumuzda 165 öğrenci eğitim görmektedir. 1 ve 5'inci sınıflara birleştirilmiş olarak eğitim verildiği için yemekhanemizi dersliğe dönüştürdük. 6 ve 7'inci sınıfların derslik sıkıntısı yok. Ancak 8'inci sınıfların dersliği olmadığı için okulun çatısı bitirilinceye kadar eğitimi aksatmamak için çadırda eğitim görecekler" dedi.

Taşıma merkezi olduğu için öğrencilere öğle yemeği verildiğini hatırlatan Gamsız, "Yemekhaneyi 1 ve 5'inci sınıflara tahsis ettiğimiz için yemekhane için de ayrı bir çadır kurduk. Öğrencilerimiz çadırda yemeklerini yiyebilecek. Geçici olarak ve eğitimi aksatmamak için bu şekilde tedbir aldık. 8 Eylül itibarıyla okulumuzda eğitim başlayacaktır. Okulumuzdaki inşaat çalışmalarının bir an önce tamamlanması için de bir şube müdürümüzü burada kontrolör olarak görevlendirdik" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2008 Cuma 16:49:57
Güncelleme :5 Eylül 2008 Cuma 16:53:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?