6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Eğitim yılı sorunsuz başlıyor

Yozgat Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, ortaöğretimde kız çocuklarının okullaşması konusunda büyük çaba sarf ettiklerini belirterek, 2 bin 836 kızı çocuğunun ortaöğretime kaydının yapıldığını söyledi.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Yozgat Milli Eğitim Müdürü Gamsız, 2008-2009 öğretim yılında 263 ilköğretim okulundan 4 bin 129 kız öğrencinin mezun olduğunu belirterek, "Bugünkü tarih itibariyle 2 bin 836'sına ulaşıp tamamının kaydı yaptırılmıştır. Yüzde 60 civarında bir başarı elde ettik. Diğer yüzde 40'lık bölümü oluşturan öğrencilerimizin bir kısmı okul kazanarak il dışına çıkmış, bir kısmı da okula gitmemek için direnen öğrencilerdir. Öğrenci tarama ve ikna ekiplerimizin çalışmaları devam etmektedir. Okula kayıt yaptırmayan öğrencilerin kaydını yaptırmak için çalışmaktadır. İkna ekiplerimiz birçok ilçemizde geçen yıl mezun olup da okula gidemeyen kız çocuklarımızı da ikna ederek bu yıl kayıtlarını yaptırmışlardır" dedi.

Eğitim öğretim açısından öğrencilerin ve okulların tüm ihtiyaçlarını tamamladıklarını ifade eden Gamsız, "Okullarımız bayramdan sonra sıkıntısız bir şeklide eğitim öğretime başlayacaktır. İl genelinde 412 çeşit olmak üzere toplam 1 milyon 124 bin 964 kitap okullarımıza dağıtıldı, öğrencilerimiz okula başladığında kitaplarını sorunsuz alacaklardır" ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın okul öncesi öğretmenleri için 10 bin kişilik bir atama grubu oluşturduğuna da değinen Gamsız, "Bu atamadan ilimize 70 ana okulu öğretmeni atanacaktır. Bu öğretmenlerimizle birlikte okul öncesinde öğretmen açığımız tamamen ortadan kalkacaktır. Okullarımızda temizlik ve yardımcı personel ihtiyacını da Topluma Yararlı Hizmet Projesi çerçevesinde karşılıyoruz" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2009 Perşembe 16:30:46
Güncelleme :17 Eylül 2009 Perşembe 16:33:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?