8
Mayıs
2024
Çarşamba
YOZGAT

Eğitimli otobüs kaptanları yetişiyor

Türkiye'de tek olarak Yozgat Bozok Üniversitesi Akdağmadeni Meslek Yüksek Okulu'nda bulunan Otobüs Kaptanlık Bölümü'nün eğittiği öğrenciler, otobüs firmalarında kolay iş sahibi oluyor.

Yozgat Bozok Üniversitesi Akdağmadeni Meslek Yüksek Okulu bünyesinde her yıl 40 öğrenci, kaptanlık, host ve hosteslik eğitimi alarak mezun oluyor. İki yıllık eğitim süresince öğrencilere ingilizce, ilk yardım, motor, servis yöntemleri ve halkla ilişkiler gibi dersler veriliyor.

Yıl sonunda staj eğitimini otobüs firmalarında yapan öğrencilerden okulunu başarıyla bitirenlerünlü otobüs firmalarında iş bulma şansı yakalıyor. Kaptanlık, host ve hosteslik bölümündeki öğrenciler önce sınıflarda teorik olarak bilgi alırken daha sonra otobüslere binerek öğretim görevleri gözetiminde uygulamalı eğitim alıyor.

Öğrenciler, okudukları bölümleri bilinçli olarak tercih ettiklerini ve otobüs ile seyahatleri sevdiklerini belirterek, "Burada başarılı olmak için önce yapacağın mesleği sevmek gerekiyor. Biz bu mesleği sevdiğimiz için bu okulu tercih ettik. Okuldan mezun olan arkadaşlarımızın çoğu kısa sürede iş bulabiliyor. Ülkemizde eğitime ve eğitimli insana verilen önem her geçen gün arttığından dolayı otobüs firmaları da ileriki dönemlerde eğitimli insanları tercih edecektir" dedi.

Akdağmadeni Meslek Yüksekokulu Müdürü Hasan Uzel, Kaptanlık Bölümü'nün 1998 yılında açıldığını ve bugüne kadar çok sayıda öğrenciyi mezun ettiklerini kaydederek, okuldan mezun olan öğrenciler, mezun olduktan sonra kısa sürede iş bulabiliyor. Uzel, "Türkiye'de Kaptanlık Bölümü Kütahya ve Yozgat'ta bulunuyordu. Kütahya'daki bölümkapandı. Şu anda sadece kaptanlık bölümü Yozgat'ta bulunuyor. Biz yıllık 40 kişiyi üniversite sınavıyla alıyoruz. Okulumuza gelirken öğrencilerin bazı özellikleri taşıması gerekiyor. Birincisi, öğrencinin yaşının 17 olması gerekiyor. Ayrıca tam teşekküllü bir hastaneden rapor istiyoruz. Bu özellikleri taşıyanlar kaptanlık, host ve hosteslik bölümüne kayıt yaptırabiliyor" şeklinde konuştu.

Kaptanlık bölümü Öğretim Görevlisi Erdoğan Alkan, üniversite olarak öğrencileri en iyi şekilde eğitmeye çalıştıklarını belirterek, "Burada öğrencilere sadece otobüs kullanmayı değil, kaptanlık, host ve hostesliği ilgilendirecek diğer konularda da eğitim veriyoruz" diye konuştu.

 

.
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2008 Cumartesi 15:00:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tuncay erkaya IP: 85.107.81.xxx Tarih : 23.10.2008 19:26:37

en çok istegim mesleklerden biri idi ama olmadı