5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Ekili alanlar kül oldu

Yozgat il genelinde bir hafta içerisinde 442 dekar ekili alan yanarak kül oldu. 

Yozgat'ın Boğazlıyan İlçesi'ne bağlı Çakmak Beldesi'nde dün öğleden sonra çıkan yangında 113 dekar ekili alan kül oldu. Yangın Boğazlıyan, Çakmak, Sırçalı ve Yamaçlı Belediyesi itfaiye ekipleriyle vatandaşların yardımıyla söndürüldü. Diğer taraftan, Kadı Şehri Veyisbey Köyü'nde 4, Yozgat merkeze bağlı Başınayayla Köyü'nde 4, Fakıbeyli Köyü'nde, Sorgun İlçesine bağlı Osmaniye Köyü'nde 150, Çavuş Köyü'nde 100, Akdağmadeni İlçesi Karaçokrak Köyü'nde 40, Şefaatli İlçesi'ne bağlı Karakaya Köyü'nde 30 dekar olmak üzere il genelinde toplam 442 dekar ekili alan çeşitli sebeplerden dolayı yanarak kül oldu. 

Tarım İl Müdürü Sıddık Aktaşçı, vatandaşların yangınlara karşı çok dikkatli olması gerektiğini belirterek, "Bir kıvılcımla bir yıllık alın teri yok olabilmektedir. O nedenle vatandaşlarımızın çok dikkatli olması gerekir" dedi. 

Anız yangınlarına da dikkat çeken Aktaşçı, "Anız yakmak kanunlarla yasaklanmıştır. Anız yangınları ekili yada ormanlık alanlara sıçrayabilir. Çiftçilerimizden kesinlikle anız yakmalarını istemiyoruz" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2006 Perşembe 11:31:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?