7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Ekmek fırınlarına sıkı denetim

Yozgat Belediyesi zabıta ekipleri ekmek fırınlarını denetleyerek, ekmek gramajlarını kontrol etti.

Yozgat Belediyesi zabıta ekipleri şehir merkezinde bulunan 21 ekmek fırınında denetleme yaptı. Fırınları hijyenik yönden denetleyen zabıta ekipleri, satışa sunulan ekmekleri de tartarak, gramajlarının doğru olup olmadığını kontrol etti.

Belediye Zabıta Müdürü Musa Baran, Zabıta Müdürlüğü olarak halka sağlıklı gıda sunulmasını sağlamak amacıyla sık sık denetimler yaptıklarını belirterek, "Aralıksız yaptığımız bu denetimler meyvesini vermeye başlamıştır. Bugün yaptığımız ekmek fırınları denetiminde 21 fırın denetlenmiştir. 20 Fırında hiçbir eksik bulunamamış, bir fırın da ise bazı eksiklikler tespit edilmiştir. Bu fırın işletmecisi de uyarılmıştır. Bundan sonraki yapacağımız denetimde eksiklik giderilmemiş olarak görülürse gerekli cezai işlem yapılacaktır" dedi.

Vatandaşlara uyarılarda da bulunan Zabıta Müdürü Baran, "Halkımız gıda konusunda alış veriş yaparken, sağlığa aykırı bir şey gördüklerinde mutlaka 153 Alo Zabıta Hattına bildirsinler. Zabıta ekiplerimiz gerekeni anına yapacaktır" şeklinde konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 4 Mart 2008 Salı 14:44:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?