5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

El emeği halılar sergilendi

EL EMEĞİ GÖZ NURU HALILAR SİVAS'TA SERGİLENDİ

Yozgat Bozok Üniversitesi Yozgat Meslek Yüksek Okulu Halıcılık Bölümü öğrencileri Sivas Cumhuriyet Üniversitesi tarafından düzenlenen Halı Kilim Şenliğine katılarak, dokunan halı ve kilimleri sergiledi.

Bu yıl 2'cisi düzenlenen ev sahipliğini Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sivas Meslek Yüksekokulun yaptığı şenliğe, Bozok Üniversitesi Meslek Yüksekokulu, Erzincan Kemaliye Hacı Akın Meslek Yüksekokulu, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Ayvacık Meslek Yüksekokulu, Muğla Milas Yüksekokulu Halıcılık bölümü öğrencileri katıldı. Şenlikte, katılımcı üniversitelerin meslek yüksekokulları kendi ürünlerini açılan stantlarda sergilerlerken, üç gün süren program dahilinde el sanatları ile ilgili konferanslar düzenlendi.

Şenliklerde Meslek Yüksekokulları ürünlerini Sergi Desen Tasarımı, Dokuma Teknikleri ve Doğal Boyama olmak üzere üç kategoride ürünleri temsil etme imkanı buldu. Bozok Üniversitesi Yozgat Meslek Yüksek Okulu, katılımcı üniversitelerden farklı olarak bu üç kategoride de birbirinden güzel örnekleri sergiledi. Dokuma alanında, halı, kilim, cicim, sumak örnekleri ile farklı bir teknik olarak dokunan bukle halı çalışması ürünleri; Desen alanında, yöresel ve klasik dönem halı, kilim, cicim, zili ve sumak teknikerli sergilendi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2010 Pazartesi 18:30:01
Güncelleme :31 Mayıs 2010 Pazartesi 18:44:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?