6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Emeklerinin karşılığını aldılar

Yozgat Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından ortaklaşa açılan kursta ürettikleri galoşları Milli Eğitim Müdürlüğü'ne satan özürlüler, ücretlerini aldı.

Yozgat Özürlü Rehabilitasyon Merkezi'nde düzenlenen harçlık dağıtım törenine Yozgat Valisi Amir Çiçek ve eşi Hülya Çiçek, Sosyal Hizmetler İl Müdürü İsmail Doğan, Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız ve özürlüler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Sosyal Hizmetler İl Müdürü Doğan, Özürlü Bakım Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü'nde 96 bayan , 129 erkek olmak üzere toplam 225 kişiye bir fiil hizmet verildiğini söyledi.

Doğan, "Rehabilitasyon merkezimizde barınan vatandaşların boş zamanlarını değerlendirmesi için Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzle ortaklaşa resim, tel kırma, taş bebek kurslarının yanı sıra galoş üretimi kursu düzenlendi. 9 engellimiz bu kursa katıldı. 9 engellimizin üretmiş olduğu galoşlar Milli Eğitim Müdürlüğümüze devredilmiş. Engellilerimizin emeklerinin karşılığı olan 187.23 TL kendilerine verilmektedir" dedi.

Daha sonra konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız ise, halk eğitim aracılığıyla her yaşta her insana eğitim verildiğini belirterek, "Burada özürlülerin boş zamanlarını değerlendirmeleri, bir işle meşgul olmaları konusunda galoş üretimi konusunda bir düşünce hasıl oldu ve bunu gerçekleştirdik" diye konuştu.

Yozgat Valisi Amir Çiçek de, özürlüde olsa her insanın hayata tutunup bir şeyler başarma isteğinin olacağını belirterek, "Her insanımızın mutlaka umutları vardır. Bu umutlarına ulaşmak için çaba saf etmelidir. Yaptığı çabaların yetersizliğinde ise devlet olarak biz katkı sağlamaktayız. Bu konuda Umut-Et Projemizde çalışmalar hızla devam ediyor. İlimizde yaşayan tüm özürlülerimizle tek tek görüşülerek, yardım konusunda ve özürlülerin istekleri tek tek değerlendiriliyor" şeklinde konuştu.

Rehabilitasyon merkezinde özürlülerin birçok kursa katılarak kendilerini geliştirmeye çalıştığını belirten Vali Çiçek, "Galoş üretimi bu çalışmalardan biridir. Açılan kursa katılan özürlülerimiz, burada hem üretime katılmış hem de boş zamanlarını değerlendirmişlerdir. Kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2009 Perşembe 20:14:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?