6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Emekli maaşını hayıra harcıyor

Yozgat'ta yaptırdığı 16 çeşme ile adı ‘çeşmeci dede’ olarak anılan 74 yaşındaki İhsan Sezen, çeşme sayısını 20'yi çıkarmak istiyor.

Uzun süre yurtdışında çalıştıktan sonra emekli olan İhsan Sezen, aldığı emekli maaşını hayır işlerinde harcıyor.

Biri Avusturya'da, 15’i ise Yozgat genelinde olmak üzere 16 çeşme ve 1 köprü yapan İhsan Sezen, su olan yerlere çeşme yaptırdığını söyledi. Çocuklarının büyüdüğünü ve hepsinin bir iş sahibi olduğunu hatırlatan Sezen, "Çocuklarımın maddi olarak bize ihtiyaçları bulunmuyor. Aldığım emekli maaşı da eşim ve bana fazla geliyor. Bende artan bu parayı çeşme yaptırarak hayır işlemeye çalışıyorum" dedi.

Çeşme, cami, köprü ve okul yapmanın yapılabilecek en güzel eserler olduğuna dikkat çeken Sezen, "Özellikle yol kenarlarına gücüm yettiğince çeşme yapmaya gayret ediyorum. Birçok kişi yolculuk esnasında yaptırdığım çeşmelerden su içip dua ediyor. Bu beni fazlasıyla mutlu ediyor" diye konuştu.

Yaptırdığı çeşmeleri zaman bulundukça kontrol eden ve bakımını yapan Sezen, "Ömrümün sonuna kadar çeşme yaptırmaya devam edeceğim. Allah nasip etti, bugüne kadar 16 çeşme ve 1 köprü yaptırdım. Bu sayıyı 20'ye ulaştırmak istiyorum" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2009 Cumartesi 16:19:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?