5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Emekli müdürün protesto yürüyüşü

Ankara'dan sözde Ermeni soykırımı iddialarını protesto amacıyla yaya olarak Erzurum'a gitmek üzere yola çıkan emekli Emniyet Müdürü İlhan Sapmaz, Yozgat'ın Boğazlıyan İlçesi'nde şehit Kaymakam Kemal Bey'in anıtına çiçek bırakıp dua etti. 

Dün öğle saatlerinde Yozgat'a gelen emekli İlhan Sapmaz, bugün programının dışına çıkarak araçla Boğazlıyan İlçesi'ne geçti. Boğazlıyan Kaymakamlığı önündeki şehit Kaymakam Kemal Bey'in anıtına çiçek bırakıp dua eden Sapmaz, gençlerin bu vatan uğruna canını veren milli kahramanları tanımadığını belirterek, "Gençlerimiz Madonna'ın ayakkabı numarası ve ünlü sanatçıların kullandığı parfümlerin adını biliyor ama Türk kahramanlarını tanımıyor" dedi. Milli şehit Kaymakam Kemal Bey'in 1919 yılında Ermeniler'in iftiraları sonucu idam edildiğini söyleyen Sapmaz, şehitlerin emanetinin emin ellerde olduğunu kaydetti. 

Daha sonra Boğazlıyan Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu'nu makamında ziyaret eden Sapmaz'a, Kaymakam Kakillioğlu, Kemal Bey'in hayatını anlatan bir kitap hediye etti. Öğrencilerin ısrarı üzerine Cemil Çiçek Sağlık Meslek Lisesi'ni de ziyaret eden Sapmaz, öğrencilerden Türk tarihini, Atatürk'ün hayatını ve İslam dinini çok iyi öğrenmelerini istedi. Sapmaz, öğrencilerle "Türkiye Türklerindir" şeklinde slogan attı.
.
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2006 Salı 19:35:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?