6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Emekli polisin ağaç sevgisi

Yozgat'ta emekli polis memuru kendisine ait 100 dönüm alanı ağaçlandırarak, orman oluşturdu.

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesine bağlı Çokumeşme köyünde yaşayan ve malulen emekli olan polis memuru 55 yaşındaki Cahit Bölükbaşıoğlu, kendisine ait 100 dönümlük araziyi ağaçlandırdı.

7 yıl önce geçirdiği bir kaza sonucunda yüzde 70 özlü kalan ve malulen emekli olduktan sonra Çokumeşme köyüne yerleşen Bölükbaşıoğlu, çalışmayı çok sevdiğini ve meşgul olacak bir şeyler yapmayı düşündüğünü belirterek, "Doğa ve hayvanları çok sevdiğimi için evimin yanında bulunan 100 dönümlük alanı ağaçlandırmaya başladım. Buraya 2 bin sedir, karaçam, iğde, ceviz, kayısı ve çeşitli yapraklı fidan diktim. Tüm ağaçların bakımını kendim yapıyorum. Köyden vatandaşlarımızda destek oluyor" dedi.

Herkesin doğaya sahip çıkması ve ağaçlandırmaya önem vermesi gerektiğini vurgulayan Bölükbaşıoğlu, "Ben kendim yüzde 70 oranında özürlüyüm ve çok zor çalıştığım halde 100 dönümlük alandaki ağaçların bakımını yapabiliyorsam, sağlıklı insanlarımız bunların daha iyisini yapabilir. Özellikle emekli, insanlarımıza bunu öneriyorum. Ben daha önce hiç çam fidanı dikmemiştim, sadece parklarda görüyordum. Yetiştirmeye başlayınca ağaç sevgisi doğdu. Şimdi her fidanı toprakla buluşturmak ve büyütmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Hayvanları da çok sevdiğini ifade eden Bölükbaşıoğlu, boncuk ismini verdiği kediyi ise hiç yanından ayırmaması dikkat çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 09:15:03
Güncelleme :21 Mayıs 2009 Perşembe 09:19:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?