5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Emniyet de, vatandaş da huzur istiyor

Yozgat Emniyet Müdürlüğü, Polis Haftası etkinlikleri çerçevesinde vatandaşlarla birlikte huzur toplantısı yaptı.

Saray Kıraathanesinde düzenlenen huzur toplantısına, tüm Emniyet Müdür yardımcıları, Şube Müdürleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Yozgat Emniyet Müdür Vekili Nevzat Arabacı, Polis’in, halkın huzur ve güvenliğini sağlamak için bulunduğunu belirterek, "Polis bu görevi ifa ederken, vatandaşların da büyük desteğine ihtiyacı vardır. Vatandaşımızın, her türlü asayiş ve trafik kuralına uyarken, uymayan kişileri de 155 Polis imdat telefonuna bildirmesi gerekir. Polis imdat telefonuna gelen her ihbar değerlendirilmektedir" dedi. Arabacı, son günlerde basında yer alan plakaya yazılan cezaların geçersizliği konusunda halkın yanlış bilgilendirildiğine dikkat çekerek, "Plakaya yazılan cezalar hakkında bazı televizyon kanalları kamuoyunu yanlış bilgilendiriyor, bu da bizi üzüyor. 116. maddeden yani plakaya yazılan cezaların geçersizliğinden bahsediliyor. Bu konuyla ilgili yargıtaydan görüş alındı. Bu görüş yazısına göre plakaya yazılan cezaların iptali söz konusu değildir. Bunu halkımıza duyurmak istiyoruz. Plakaya ceza yazılmaktadır. Bu hukuka da aykırı değildir" şeklinde konuştu.

Huzur toplantısına katılan vatandaşlar, görülen eksikleri ve yapılmasını istedikleri konuları emniyet mensuplarına bildirirken, 4 kez iş yeri soyulan İsmail Özcan isimli vatandaş, hırsızlık olayına karışan kişilerin yakalanamadığını, polislerin geçmiş olsun dileğinden başka bir şey yapamadığını belirterek, bir an önce bu hırsızların yakalanmasını istedi. İsmail Özcan isimli esnafa cevap veren Asayiş Şube Müdürü Şükrü Aydın, Yozgat’ta 2004 yılı içerisinde ilçeler dahil olmak üzere 26 tane evden hırsızlık failinin alınarak adliyeye çıkarıldığını belirterek, " 19 tane de faili meçhulümüz bulunmakta. Toplam iş yerinden 35 tane hırsızlık faili alınmış, 20 tane iş yerinden faili meçhul hırsızlığımız bulunmaktadır. Türkiye istatistiklerinde mala karşı işlenen suçlar olsun genel asayiş olayları olsun Yozgat 78’inci sırada bulunmaktadır. Bu da Yozgat’ın suç oranının diğer illere oranla çok düşük olduğunu göstermektedir" dedi. Aydın, herkesin evinin ve iş yerinin önüne bir polis dikme şanslarının olmadığını ifade ederek, "Şu andaki yasalarda da delilden sanığa gitme prensibi öngörülmektedir. Olay yerinde bir delil bulduğumuz taktirde ondan sanığa gitmeye çalışıyoruz. Onun için öncelikle herkes kendi malının tedbirini kendisi alacak. Alarm sistemi ve kamera gibi tedbirler konulmalı. En sağlam denilen kepenk iki dakikada açılabilir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2005 Cuma 13:08:12
Güncelleme :16 Nisan 2005 Cumartesi 18:41:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?