6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Emniyet Müdürü'nden vatandaşa uyarı

EMNİYET MÜDÜRÜ NALCI'DAN VATANDAŞA BAYRAM UYARI

Yozgat İl Emniyet Müdürü Ekrem Nalcı, kurban pazarlarında alışveriş yapan vatandaşlara uyarılarda bulunarak, yankesici ve dolandırıcılara karşı dikkatli olmalarını istedi.

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte alışverişlerde bir hareketlenmenin başladığını belirten Ekrem Nalcı, "Bayramlarda güzel olan tarafı halkın kurbanlık alması, bayram alışverişleri yapmasıdır. Ancak bunun yanı sıra fırsat kollayan yankesiciler, hırsızlar ve dolandırıcılar vatandaşlarımızı kandırmaya yönelik hareketler içerisine girmektedirler. Özellikle pazarlarda hayvan alıp satarak, piyasaya sahte para sürmeye çalışabilirler. Bu nedenle kurban alım satımı yapan vatandaşlarımız aldıkları paraları mutlaka kontrol etsinler. Bir kişide bir anda 4-5 tane hayvan almaya çalışan kişileri iyi araştırıp dikkatli davransınlar. Kurbanlık hayvan alan vatandaşlarımızda aldıkları hayvanların hırsızlık malı olup olmadığı yönünde araştırma yapsınlar" dedi.

Bayram tatili nedeniyle çok sayıda vatandaşın tatile gideceğini de ifade eden Emniyet Müdürü Nalcı, "Bayram süresince, gezici ekiplerin sayısını artırdık. Yinede tatile giden vatandaşlarımız mutlaka ve mutlaka evde olmadıklarını, komşularına bildirsinler. Burada kalan komşuları da mahalle ve sokaklarında şüphelendikleri bir durum ile karşılaşırlarsa 155 Polis İmdat telefonuna bildirsinler ki ekiplerimiz işlem yapsın" diye konuştu.

Trafik yönünden de hem şehir içinde hem de bölge trafik olarak tedbir aldıklarını ifade eden Nalcı, "Sürücülerimiz tatile giderken, özellikle uzun yolculuğa çıkarken, yolculuk süresince belirli aralıklarla mola versinler. Kendilerini yorgun hissettiklerinde durup bir yerde dinlensinler. Araç bakımlarını yaptırsınlar, havaların yağışlı olabileceğini düşünerek, cam sileceklerini, farlarını ve lastiklerini kontrol etsinler" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2009 Salı 16:28:05
Güncelleme :17 Kasım 2009 Salı 17:46:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
osman kahraman IP: 212.174.188.xxx Tarih : 23.11.2009 11:58:31

sen önce tek yön uygulamasına uymayanları yola getir. sakarya caddesinde tek yön uygulamasını sadece benim için getirmemişinizdir herhalde...