5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Emniyete araç takviyesi

YOZGAT EMNİYETE ARAÇ TAKVİYESİ

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Yozgat Emniyet Müdürlüğüne gönderilen 3 adet trafik aracı düzenlenen törenle hizmete girdi.

Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlenen törene Yozgat Valisi Necati Şentürk, İl Emniyet Müdürü Bekir Akarsu, Emniyet Müdür Yardımcıları, şube müdürleri katıldı. Törende bir konuşma yapan Yozgat Valisi Necati Şentürk, meslek hayatıma girdiğim günden itibaren, hiçbir zaman bu teşkilatı kendisinden ayrı görmediğini belirterek, " Polis teşkilatı 30 yıl içerisinde çok önemli gelişmeler kaydetti. 30 sene evvel hem sayısal olarak, hem nitelik olarak bu günkü konumumuza kıyasla son derece zayıf olan ama o tarihlerde bile can siper hane, fedakarca görev yapan teşkilatımızı çok önemli bir noktaya gelmiştir. Artık dünyanın aradığı, dünyada saygınlığı olan aranan ve özlenen bir teşkilat haline gelmiştir" dedi.

Son 20-25 yıl içerisinde Türk Polis Teşkilatının imkan ve kabiliyetleri çok geliştiğini ifade eden Şentürk, "Artık dünyanın uygar ülkelerinin kabul ettiği akredite laboratuarlara sahibiz. Artık bu teşkilatlarda çalışacak teknik personelimiz ve tekniğimiz var. Eğitim bakımdan da Türk polisi arzu edilen seviyeye yaklaşmış durumdadır. Polis meslek yüksek okullarımızda, genç polislerimiz çok iyi ve donanımlı bir şekilde yetişiyorlar" diye konuştu.

Polisin, önleyici kolluk hizmetleri görevi olduğuna değinen Vali Şentürk, "Suçun oluşmasından evvel onu engellemek, onun şartlarını ortadan kaldırmaktır. Bu asli görevlerimizden bir tanesidir. Suç olursa en etkili ve hızlı bir şekilde hadiseye müdahale edip, olayın büyümemesini önlemek, oradaki suç ve suç delillerini elde etmektir. Bu kabiliyetimizi artırmak için genel müdürlüğümüz 3 tane araç göndermiştir, bunları bölge trafik istasyonlarımıza vereceğiz. Emniyet mensupları olarak, biraz daha halk içerisinde imajımızı yükseltmek kanaati hasıl oldu. Bunu hep birlikte yapacağız. Yeni müdürümüz görevine başladı kendisine de hayırlı uğurlu olsun diliyorum. Araçlarımızın kazasız belasız hizmete girmesini ve hayırlı hizmetlerde bulunmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kurban kesilerek araçlar hizmete girdi. Tören sonrası Vali Şentürk, Emniyet Müdürü Bekir Akarsu'nun makamına geçerek bir süre görüştü.

YOZGAT EMNİYETE ARAÇ TAKVİYESİ
YOZGAT EMNİYETE ARAÇ TAKVİYESİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2010 Çarşamba 13:39:02
Güncelleme :18 Ağustos 2010 Çarşamba 13:46:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?