30
Nisan
2024
Salı
YOZGAT

Emniyetten afişli uyarı!

Yozgat Emniyet Müdürlüğü, kendisini savcı, asker ve polis olarak tanıtarak halkı dolandırmaya çalışan kişilere karşı vatandaşlara afişli uyarıda bulunuyor.

Yozgat Emniyet Müdürlüğü, üzerinde "Dikkat, Dolandırıcı. Polis-Savcı, Asker size yardımcı olmak için para-kontör istemez. İsterse dolandırıcıdır, inanmayın. En yakın polis merkezine çağırın ve kapatın" uyarıları bulunan afişlerini üstgeçitlere astı.

Yozgat Emniyet Müdürü Bekir Akarsu, dolandırıcıların zaman zaman vatandaşları arayarak kendisini asker, savcı ve polis olarak tanıtıp çeşitli ifadeler kullanarak para veya kontör istediğini belirterek, "Bu konuda Emniyet Genel Müdürlüğümüz ve il emniyet müdürlükleri telefonlara mesajlar atarak, çeşitli afişlerle ve basın aracılığıyla halkımız uyarılıyor. Buna rağmen vatandaşlarımız bu kişilerin tuzağına düşebiliyor. Bizim vatandaşlardan isteğimiz, asker, polis ve savcı vatandaşa yardım etmek için para istemez. İstiyorsa dolandırıcıdır. Eğer vatandaşlarımıza bu şekilde telefon eden olursa, kesinlikle inanmasın, kolluk kuvvetlerine bildirsin, işin aslını kolluk kuvvetlerinden öğrensin. Kesinlikle para veya kontör göndermesin." dedi.

Emniyet Müdürü Akarsu, dolandırıcılık konusunda vatandaşları sık sık uyardıklarını ifade ederek, ayrıca bu konuda bastırdıkları afişleri vatandaşların görebilecekleri yerlere astırdıklarını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2011 Perşembe 14:03:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?