8
Mayıs
2024
Çarşamba
YOZGAT

Emniyetten broşürlü uyarı!

Yozgat Emniyet Müdürlüğü ekipleri vatandaşları hırsızlık olaylarına karşı broşür dağıtarak uyardı.

Yozgat Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, 14 Haziran 2013 Cuma günü okulların kapanması ve tatil mevsiminin başlayacak olması nedeniyle olası hırsızlık olaylarına karşı vatandaşlara uyarılarda bulunarak broşür dağıttı. Cadde ve sokaklarda yürüyen vatandaşlara, esnaflara ve apartmanlara girerek broşür dağıtan emniyet ekipleri, vatandaşlara sözlü olarak da uyarılarda bulundu.

Yozgat Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Alpay Tok, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte vatandaşların tatile veya köylerine gittiğini belirterek, vatandaşların evlerinden ayrılmadan önce hırsızlık olaylarına karşı gerekli önlemleri almasını istedi. Tok, "Okulların tatil olmasıyla birlikte, insanlar yaz tatilinde tatil bölgelerine, memleketlerine, köylerine, kasabalarına gidecekler. Yazında hırsızlar biliyorlar evdeki kişilerin kalan sayıların az olduğunu ve sıcaklardan dolayı kapı ve pençelerin açık olmasından dolayı bunu fırsat olarak değerlendiriyorlar" dedi.

Vatandaşların hırsızlık olaylarına karşı tedbir almaları gerektiğini ifade eden Tok, "Hırsızlık olaylarına karşı en önemli tedbirlerin başında kapının girişlerinde güvenlik kamerasıdır, kapı ve pencerelere takılan alarmlar çok iyen önem arz etmektedir. Dış kapı demir kapının mutlaka kapalı olması gerekiyor . Çünkü hırsızın sizin evinize girmesi için ilk önce bu duvarı aşması gerekiyor. Bu güvenlik duvarı çok sağlam olursa hırsızların içeri girmesi daha zor oluyor. Kapı ve pençeler sıcaklar arttığından dolayı özellikle yatıldığı zaman mutlaka kapatılması gerekiyor, iyice kilitlememiz gerekiyor. Dışarı çıkacağımız zaman kısa sürelide olsa kapıyı her türlü kilitle kilitlememiz gerekiyor: Posta kutularımızı izne ayrıldığımız zaman bir komşumuza aldırmamız gerekiyor . Çünkü hırsız kimsenin olmadığı eve giriyor. Anahtarı paspasın altına ver ayakkabı içerisine bırakmamak gerekiyor. İzne ayrılacağımız zaman, tatil veya memlekete gidildiği zaman da evimizi güvendiğimiz bir komşuya varsa akrabamıza emanet ediyoruz. Komşumuz bizim evimizi kolluyor,bir zarar verilip verilmediğini hırsızlık olup olmadığını devamlı kontrol ediyor. Bu şekilde hırsızlığın önüne geçmiş olacağız. Ziynet eşyasını ev bulundurmamamız gerekiyor. Hırsız bir eve girmeyecek diye bir şey yok ama girdiği zaman benim neyimi götürür bunu düşünmek lazım bununda farkında hırsızlar ilk olarak gittikleri yer yatak odasındaki ziynet eşyalarını arıyor. Hırsızlar balkondan yada kapıdan gelip siz hiç uyanmadan çok seri bir şekilde malınıza zarar verebiliyorlar. Tanımadığınız kişilere görmeden sesini tanımadan megafonla konuşmadan kapıyı açmıyoruz. Postacıdır, komşunun çocuğudur tanıdıktır diye kapıyı açıyorsunuz ama hırsız o anda tatilde izinde olan evinden olmayan bir evin kapısını patlatabiliyor ve o evdeki değerli eşyaları çalabiliyor. Tanıdığınız bildiğiniz öncelikle kapınızı açın tanımıyorsanız kapıyı açmayın çünkü en önemli güvenlik duvarı dış kapıdır. Dış kapımız devamlı kapalı olduğu sürece ve güvenlik kameranız olduğu sürece hırsızlar o apartmanın içindeki evlere girmeyecektir" diye konuştu.

Vatandaşların mahallelerinde sokaklarında tanımadığı şüphelendiği kişileri mutlaka 155 polis imdat telefonuna bildirmelerini isteyen Tok, "Yozgat Emniyet Müdürlüğü ekipleri olarak bugün halkımıza hırsızlık olaylarına karşı broşür dağıtarak uyarılarda bulunduk. Amacımız vatandaşlarımız yaz tatiline çıkarken döndüklerinde canlarını üzecek mallarını kaybedecek durumla karşılaşmaları sağlamaktır" ifadelerini kullandı

iha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2013 Çarşamba 13:34:15
Güncelleme :25 Haziran 2013 Salı 16:48:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?