6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Emniyetten her okula bir amir

Yozgat İl Emniyet Müdürü Ekrem Nalcı, öğrencilerin daha rahat ve daha güvenli bir şekilde okullarına girip çıkmalarını sağlamak amacıyla her okul önüne bir ekip ve bir amir görevlendirdiklerini söyledi.

Açıklamalarda bulunan Ekrem Nalcı, 2008-2009 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin başladığını hatırlatarak, “İkinci dönemin öğrencilerimize ve öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Emniyet Müdürlüğü olarak öğrencilerimizin okullarına daha rahat ve güvenli bir şekilde girmelerini sağlamak için sabah, öğle ve akşam giriş çıkışlarını kontrol etmek için ekiplerimiz önlemlerini alıyor. Ayrıca her okuldan bir sorumlu amirimiz var. Amirlerimizin görevi hem ekipleri denetlemek hem de okul idaresi, okul aile birliği ile iletişim kurarak, okuldaki sorunları yerinde çözüme kavuşturmaktır" dedi.

Öğrenci, öğretmen ve okul yönetiminden isteklerde bulunan Emniyet Müdürü Nalcı, "Okulda herhangi bir olumsuzluk olduğunda ekiplerimize, sorumlu amirlerimize ya da 155 Polis İmdat telefonuna bildirmelerini istiyoruz. Özellikle okul giriş çıkışlarında dışarıdan gelen kişilerin öğrencileri rahatsız etmeleri durumunda ekiplerimiz olaya anında müdahale etmektedirler. Bizim amacımız, öğrencilerin eğitimini güvenli bir ortamda almalarını sağlamaktır. İlimizde bu konuda bir sorun yok, ancak biz sorun yok diye sorumsuz davranmak istemiyoruz. Tüm okul önlerinde gerekli tedbirlerimizi alıyoruz. Nisan ayı itibariyle ilimizde açılacak Toplum Polisi Şubemizde bu yönde önemli bir gelişme sağlayacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2009 Pazartesi 17:58:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?