5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Emniyetten yeni bir proje

Yozgat İl Emniyet Müdürü Ekrem Nalcı, huzur ve güvenli bir kent olan Yozgat'ta, bu ortamı daha da artırmak için "Komşuna, Sokağına ve Mahallene Sahip Çık" projesi başlattıklarını söyledi.

Açıklamalarda bulunan Ekrem Nalcı, polis-halk ilişkilerinin artırılması ve sokak ile mahallelerin daha güvenli bir hale getirilmesi için çalıştıklarını söyledi. Nalcı, "Yozgat çok büyük bir şehir değil. Bu nedenle herkes birbirini tanımaktadır. Bunun için vatandaşlarımızın mahalle veya sokaklarında yabancı bir kişi gördüklerinde yada şüpheli bir durum sezinlediklerinde 155'i aramalarını istiyoruz. Yapılan ihbarları ekiplerimiz anında değerlendirecektir" dedi.

Vatandaşların ayrıca komşularıyla da ilgilenmelerini ve sokağında duyarlı olması gerektiğini ifade eden Nalcı, "Komşusunun evde olmadığını bilen bir kişi, komşusunun evinden ses geliyorsa veya yabancı bir kişi apartmana girip çıkıyorsa onu görmelidir. 'Komşum evde yok, bu sesler nerden geliyor' diye eve bakmalı. Şüpheli bir durum görürse yine 155 Polis İmdat telefonunu aramalıdır" dedi.

Vatandaşlara yanlış park ve araçlarda yüksek sesle müzik açarak gezmemeleri konusunda da uyarılarda bulunan Emniyet Müdürü Nalcı, "Vatandaşlarımız araçlarını park yasağı olan yerlere park ediyor yada ikinci sıraya bırakıp trafiği engelliyor. Ekiplerimiz bu konuda sürücülerimizi sürekli uyarmaktalar. Uyarılara rağmen kurallara uymayan vatandaşlara ise ceza yazılmaktadır. Biz vatandaşımızın ceza yemesini istemiyoruz. Kurallara riayet etmelerini bekliyoruz. Özellikle gençler, otomobille hareket halinde yüksek sesle müzik dinliyor ve çevredeki insanları rahatsız ediyor. Yine ekiplerimiz yüksek sesle müzik dinleyerek çevreyi rahatsız eden sürücülere cezai işlem uygulayacaktır. Biz herkesin birbirine saygılı olmasını, birbirlerini rahatsız etmemelerini diliyoruz. Hiçbir zaman amacımız ceza kesmek değildir, ancak kurallara uymayanlara ise cezai müeyyide uygulanacaktır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 18:17:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Tarık GÜMÜŞ IP: 78.160.247.xxx Tarih : 10.01.2009 18:57:47

Yapmış olduğunuz çalışmalar güzel, her yere mobese koydunuz, biri bizi izliyor gibi, ama gerçekten izliyior, modern bir topluma ters, sadece suçulularla mücadele için iyi bir yöntem, suçsuzların ne günahı var.Sayın NALCI mobesenin yüksekliği fazla değil,tam hakim değil özellikle lise caddesinde, çamlardan dolayı görüş mesafesi daralıyor, tabiki bu sorumun cevabını siz düşünürken, çamları kesmek aklınıza gelebilir, direkleri uzatmak daha iyi bence, bu direkler sakın standart demeyin, direkler standart olmaz, yeterki aklımız standart kalmasın, gelişmeye açık olmak gerekir.Mesela asayiş şube müdürlüğünde, bir vatandaş olaraktan geçimişte halkla iç içe olan bir çok polis vardı, şimdi ise hiç birisini göremiyorum, bir gün merak ettim şubeşe gidip nerde bu arkadaşlar dedim,hepsini müdür göndermiş dediler, kadro değişti, yeni gelenleri tanımıyorum, bazı konularla ilgili olarak polise bilgi vermek için geldiğimde, memurlar sıcak fakat bana simaları yabancı olduğu için güvenemiyorum, lütfen bizi tanıyan bize yardımcı olacak eski memurları göndermessseniz menmun olurum, bulunduğunuz makama ve size saygılar sunar başarınız daim olsun. Tarık GÜMÜŞ