26
Nisan
2024
Cuma
YOZGAT

En güvenlikli köy!

Yozgat’ın Dayılı Köyü’nde hırsızlık olaylarını önlemek için 5 yere güvenlik kamerası yerleştirilip, 24 saat kontrol ediliyor.

Muhtarı Seyfi Açıkgöz, 96 haneli ve 354 nüfusa sahip köylerinde daha önce hırsızlık olaylarının olduğunu, bunun tekrarlanmaması için vatandaşların katkısı ile kameralı tedbir aldıklarını söyledi.

Muhtar Açıkgöz, "Hırsızlar yakalanamadığı için daha önce köyümüzden çalınan su motoru ve hayvanlar bulunamadı. Biz de hem hırsızlık olaylarını önlemek, hem de yaşanabilecek herhangi bir olayın kolaylıkla çözülebilmesi için köyümüze güvenlik kamerası taktırdık" dedi.

Dayılı Köyü’nün 12 köy ile bağlantı yolu üzerinde olduğunu ifade eden Muhtar Açıkgöz, "Bu köylerin yolu bizim köyümüzün içinden geçmektedir. Dolayısıyla yoldan giden araçlar da kayıt altına alınmaktadır. Kameralarımız 24 saat kayıt yaparken, 60 günlük kayıtları muhafaza edebiliyoruz. Şu an itibariyle bulunan 5 kamera sayısını arttırmayı düşünüyoruz. Köyümüzün güvenliği açısından iyi oldu, vatandaş da huzurlu bir şekilde uyuyabiliyor" diye konuştu.

Vatandaşlardan toplanan paralarla belirli bir ücret karşılığı köy bekçiliği yapan Zekeriya Şahinler ise kameranın takılmasıyla çok rahatladığını belirterek, "Köy bekçiliği yapıyorum kamera işimize iyi yaradı. Geceleri köyde sürekli gezerek görev yapıyordum, kamera takılalı rahatladım ve şimdi köyü kameradan izliyorum" dedi.

..
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2013 Perşembe 10:45:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?