8
Mayıs
2024
Çarşamba
YOZGAT

Enerji Bakanı Güler Yozgat'ta

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, petrol fiyatlarındaki düşüşün cari açığa olumlu yansıyacağını söyleyerek, nükleer santral ihalesi için de ilgili firmanın davet edileceğini belirtti.

Açılış törenlerine katılmak için Ankara'dan Yozgat'ın Çayıralan ilçesine gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler; ilçe girişinde Yozgat Vali Yardımcısı Mustafa İngenç, AK Parti Yozgat milletvekilleri Abdülkadir Akgül ve Osman Coşkun ile çevre ilçelerin belediye başkanları, partililer ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Güler, ilk olarak Çayıralan Kültür Merkezi'nin açılışına katıldı.

Açılış töreninde konuşan Güler, ilçenin jeotermal açısından zengin kaynaklara sahip olduğunu ifade ederek, ilgili teknik elemanların bu konuda sondaj çalışmasına başladığını söyledi.

Bu çalışmalardan olumlu sonuç alacaklarına inandığını dile getiren Güler, "Biz gittiğimiz yere şeker, lokum değil, yer altı zenginliklerinin haritalarını götürüyoruz. Yozgat'ın maden zenginliğini çıkardık. Jeotermal kaynaklarla ilgili buralara tesisler yapılacak. Bu tesisler turizm yatırımlarını da beraberinde getirecek. Türkiye, jeotermal kaynaklar bakımından Avrupa'da birinci, dünyada yedinci sırada geliyor. Çıkardığımız yasalarla bu kaynakları süratli şekilde ekonominin hizmetine sunmaya çalışıyoruz. Geçen hafta 6 yerin jeotermal ihalesini yaptık. Burada da gayet iyi imkanlar var. Seralar da kurulacak. Sıcak sularla organize sanayi bölgeleri yerine, organize sera bölgeleri kurulacak. Tesislerle birlikte buraların imkanları artacak" dedi.

Çayıralan ilçesinin rüzgar ve güneş haritasını da çıkardıklarını sözlerine ekleyen Güler, bu kaynaklardan enerji elde edilmesine yönelik çalışma başlatacaklarını kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından Bakan Güler ve beraberindekiler, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çayıralan Belediyesi tarafından yaptırılan Çayıralan Çok Amaçlı Kültür Merkezi'nin açılışı yaptı.

Bakan Güler, yapımı tamamlanan devlet hastanesi ek binası ile Çayıralan Anaokulu'nu da hizmete açtı. Anaokulu açılışında hediye dağıttığı öğrencilerle sohbet eden Güler, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Güler, petrol fiyatlarındaki düşüşün cari açığa olumlu yansıyacağını söyledi. Nükleer santral ihalesiyle
ilgili olarak da konuşan Güler, "Bilindiği gibi TAEK olumlu görüş verdi. İkinci zarfın işi hallolmuş oldu. Şimdi fiyat zarfı açılacak. Bununla alakalı olarak ilgili firma davet edilecek" dedi.

Anaokulunun açılışından sonra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'e, Çayıralan Belediye Başkanı Yusuf Coşan tarafından plaket ve özel olarak yapılan yoğurt hediye etti. Hastanede hastaları da ziyaret eden Güler, daha sonra ilçeden ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2008 Cumartesi 16:15:55
Güncelleme :20 Aralık 2008 Cumartesi 16:20:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oguz dönmez IP: 88.227.60.xxx Tarih : 20.12.2008 19:53:56

bizim elektirik borcalarindan hic bahsetmemis sayin bakan ana borcumuz 15 bin ytl oldugu halde gecikme faizli olarak 50 bin ytl ödüyoruz ondan hiç bahsetmemis