5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Engelliler asker oldu

ENGELLİLERİN ASKERLİK SEVİNCİ

Yozgat'ta engelleri nedeniyle askerlik görevini yerine getiremeyen, ancak askerlik özlemi çeken özürlüler bir günlüğüne silah altın alındı.

Yozgat İl Jandarma Komutanlığı'nda bir günlük eğitimini tamamlayan 43 engelli asker, düzenlenen törenle yemin edip ardından da terhis belgelerini aldı. Bu yıl ilk defa Cumhuriyet Meydanında düzenlenen yemin töreninde ayrıca terörle mücadele sırasında hayatını kaybeden 5 şehit yakınına devlet övünç madalyası töreni düzenledi.

Törene Yozgat Valisi Amir Çiçek, İl Jandarma Komutanı Albay Engin Ünalan, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, AK Parti İl Başkanı Yusuf Başer, daire müdürleri, şehit yakınları, engelli askerlerin yakınları ve askeri personel katıldı. İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende PKK terör örgütü mensuplarıyla yapılan mücadelede hayatını kaybeden 5 şehit yakınına devlet övünç madalyası verildi. Madalya töreninde duygulu anlar yaşayan şehit anneleri gözyaşlarını tutamadı.

Daha sonra 43 engelli asker yemin edip, terhis belgelerini aldı. Törende konuşan İl Jandarma Komutanı Albay Engin Ünalan, engellilerimiz Türk Silahlı Kuvvetlerinin ayrılmaz bir parçası olan Türkiye Cumhuriyet Jandarması saflarına temsili askerlik hizmetini yerine getirmek için gelen engelli vatandaşlarımız, heyecan ve coşkuyla askerlik elbisesini giymiş, kahraman bir mehmetçik olarak gurur ve onurla durduklarını söyledi.

Daha sonra konuşan Yozgat Valisi Amir Çiçek de, düzenlenen törende çok duygulandığını belirterek, "Bu törenin düzenlenmesini sağlayan başta Genelkurmay Başkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bir günlük temsili askerlik yapan vatandaşlar, asker olmaktan büyük gurur ve onur duyduklarını belirterek, kendilerine yardımcı olan komutanlarına teşekkür etti.

ENGELLİLERİN ASKERLİK SEVİNCİ
ENGELLİLERİN ASKERLİK SEVİNCİ
ENGELLİLERİN ASKERLİK SEVİNCİ
ENGELLİLERİN ASKERLİK SEVİNCİ
ENGELLİLERİN ASKERLİK SEVİNCİ
ENGELLİLERİN ASKERLİK SEVİNCİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2010 Perşembe 18:11:05
Güncelleme :13 Mayıs 2010 Perşembe 18:22:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?