30
Nisan
2024
Salı
YOZGAT

Engellilerin askerlik sevinci

ENGELLİLERİN ASKERLİK SEVİNCİ

Yozgat'ta engelleri nedeniyle askerlik görevini yerine getiremeyen, ancak askerlik özlemi çeken özürlüler temsili olarak bir günlüğüne silah altın alındı.

Yozgat İl Jandarma Komutanlığı'nda bir günlük askerlik eğitimini tamamlayan 49 engelli asker, düzenlenen törenle yemin edip ardından da terhis belgelerini aldı.

İl Jandarma Komutanlığında yemin törenine Yozgat Vali Yardımcısı Nurullah Aktaş, İl Jandarma Komutan Vekili Binbaşı Mikail Tek, Belediye Başkanı Yusuf Başer ve temsili olarak askere alınan engelli vatandaşların yakınları katıldı.

Yemin töreni öncesi engelliler adına bir konuşma yapan Vedat Kandemir, Kahraman Türk Ordusu bir mensubu olmaktan büyük gurur duyduğunu belirterek, bu vatana ve millete her zaman her şekilde hizmet etmeye hazır olduklarını söyledi.

Daha sonra konuşan İl Jandarma Komutan Vekili Binbaşı Mikail Tek, Genelkurmay Başkanlığının direktifleri doğrultusunda engelli vatandaşlara yönelik olarak bir günlük temsili askerlik ve yemin töreni düzenlendiğini belirterek, "Anayasanın 72'inci maddesinde vatan, hizmeti, her Türk'ün hakkı ve ödevi olarak düzenlenmiştir. Askerlik mükellefiyeti, asker-millet kavramının dünyadaki yegane örneğini teşkil eden Türk ulusu için bir onur vesilesidir. Kutsal askerlik görevini yerine getiren her birey bunu haklı gururunu ömür boyu taşımaktadır.

1111 sayılı askerlik kanunun kapsamında silah altına alınmaları mümkün olmayan engelli vatandaşlarımızın bu hak ve ödevlerini sembolik olarak yerine getirmelerini sağlamak maksadıyla bugünü tertiplemiş bulunmaktayız" dedi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin ayrılmaz bir parçası olan Türkiye Cumhuriyet Jandarması saflarında temsili askerlik hizmetini yerine getirmek için gelen engelli vatandaşlarımız heyecan ve coşku ile asker elbiselerini giymiş ve kahraman birer Mehmetçik olarak gurur ve onurla durduğunu ifade eden Binbaşı Tek, engelli askerlere seslenerek, " Sevgili Mehmetçikler askerlik her Türk gencinin yapması gereken kutsal bir görevdir. Sizler bu üniforma ve birazdan edeceğiniz kutsal askerlik yemini ile tam bir asker olacaksınız. Bugün sizlere, kısa da olsa kutsal askerlik görevini yapmanın gurur ve onurunu yaşatmaktan ve şanlı Türk ordusunun şerefli birer neferi olarak sileri aramızda görmekten dolayı mutluluk duyuyoruz. Bir kısmınız doğuştan, bir kısmınız ise hayatın belirli bir sürecinde geçirdiği rahatsızlık nedeniyle kaderin bir cilvesiyle yaşamak zorunda kaldınız. Ancak şunu bilmelisiniz ki , yaşama sımsıkı sarılmanız, içinizdeki umudu hiç kaybetmemeniz ve hayata tutunma adına gösterdiğiniz azim ve özveriyle hepimize örnek teşkil ediyorsunuz. Şehit kanları ile süslenmiş al bayrağımız ve silah üstüne ellerinizi koyup ebediyete kadar datık kalacağınız askerlik yeminini edeceksiniz. Gönülden inanıyorum ki, size ihtiyaç duyulduğunda, bu yemini eden her vatan evladı gibi, sizlerde bu vatan için canınızı esirgemeyeceksiniz. Askerlik yeminiz yüce Türk milletine, Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerine, Jandarma teşkilatına, aileleriniz ve sizlere hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Daha sonra bir günlük temsili askere alınan engelliler, Türk Bayrağı ve Silah üzerine ellerini koyarak yemin etti. Yeminden sonra askerlerin terhis belgeleri verildi.

Bir günlük askere alınan engelliler, asker olup, asker kıyafeti giydikleri için çok mutlu olduklarını belirtti.

ENGELLİLERİN ASKERLİK SEVİNCİ
ENGELLİLERİN ASKERLİK SEVİNCİ
ENGELLİLERİN ASKERLİK SEVİNCİ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2011 Perşembe 18:17:04
Güncelleme :21 Mayıs 2011 Cumartesi 18:48:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?