7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Engellilerin tekerlekli sandalye sevinci

Milli Eğitim Bakanlığı ile Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği arasında imzalanan protokol çerçevesinde Yozgat'a gönderilen 24 adet tekerlekli sandalye Vali Amir Çiçek ve Eşi Hülya Çiçek tarafından ihtiyaç sahibi 24 engelli öğrenciye dağıtıldı.

Yozgat 75. Yıl Ana Okulunda düzenlenen tekerlekli sandalye dağıtım töreninde konuşan Vali Amir Çiçek, il genelinde 6 bin engelli vatandaşın bulunduğunu belirterek, "Yozgat'ın en ücra köşesinde, köyünde, mezrasında engelli olup da yaşamı zorlaşan, terk edilmiş kimse kalmayacaktır. Biz her zaman vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Rehabilitasyon merkezinde kalanlara yerinde evinde olanlara evinde bakım yaptırıyoruz. Toplumda bir bütünlük vardır. Engelli engelsiz gibi bir ayrım yoktur. Engellileri hem eğitim alanına hem üretim alanına hem de belirli yerlere gelmesini sağlamak zorundayız" dedi.

Konuşmaların ardından tekerlekli sandalyeler ihtiyaç sahibi öğrencilere teslim edildi. 75. Yıl Ana Okulunda düzenlenen tekerlekli sandalye dağıtım törenine Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve özürlü öğrenci yakınları da katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2008 Perşembe 12:12:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?