6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Erdoğan Akdağ 'Yılın Ahisi'

YOZGAT'TA HAYIRSEVER İŞADAMI ERDOĞAN AKDAĞ YILIN AHİSİ SEÇİLDİ

Yozgat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) ve Yozgat Ahlik Komitesi, hayırsever işadamı Erdoğan Akdağ'ı 'Yılın Ahisi' seçerek, kendisine plaket verdi.

Yimpaş Alışveriş ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen plaket törenine Yozgat Valisi Amir Çiçek, Belediye Başkan Vekili Enver Çakıroğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Uğur Bektaş, TSO Başkan Vekili Adem Cengiz, Şoförler Odası Başkanı İlhami Bakıcı ve bazı daire müdürleri katıldı.

Plaket töreninde bir konuşma yapan Yozgat ESOB Başkanı Uğur Bektaş, Yozgat'ta yetişmiş, her şeyini Yozgat için adamış çok değerli hemşehrileri Erdoğan Akdağ'ın yılın ahisi seçildiğini belirterek, "Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak değerli büyüğümüz Erdoğan Akdağ'ı Ahilik Komitesi’ne bildirdik ve yılın Ahisi olarak seçildi. Bunları seçerken de Ahiliğin vermiş olduğu kültür ve nezaket ölçüsünde dürüstlüğü, çalışkanlığı, bugüne kadar Yozgat için yapmış olduğu bütün hizmetleri neticesinde Yozgat ilk defa böyle bir programın yapılması ve bu sebeple de ilk ödülün sayın Erdoğan Akdağ'a verilmesinden de onur duyuyorum" dedi.

Yozgat Valisi Amir Çiçek ise, Yozgat'ın yöneticisi olarak Yozgat'ın yönetimine, yatırımına ve gelişmesine katkısı olan herkesi kucaklıyor, onlara değer verdiklerini ifade ederek, "Erdoğan Akdağ, ilimize saymakla bitmez hizmetler yapmıştır. Bizlerde hizmeti yapanları bilenleriz. O nedenle kendilerini her aşamada onura etmeye çalışıyoruz. Yozgat'ın eğitimine ve kalkınmaya katkısı olan, kazandığını yine bu insanlara harcayan Erdoğan Akdağ'ı taktir etmemek mümkün değildir. Esnaf Odaları Birliğimiz ve Ahilik Komitesi, Erdoğan Akdağ'ı ilimizde ‘Yılın Ahisi’ seçmiştir. Kendisini kutluyor, Ahilik plaketini vermekten mutluluk duyuyorum ve kendisine sağlıklar diliyorum" diye konuştu.

Yılın Ahilik plaketini alan hayırsever işadamı Erdoğan Akdağ da, Ahilik Komitesi’nin ve Yozgat Esnaf Odaları’nın kendisine göstermiş olduğu bu teveccühten dolayı teşekkür ederek, "Bana bu plaketi layık görmüşler. Yozgatlı olarak Yozgat'a hizmet yapmak bizim görevimiz. Ben bu hizmeti bir vatani borç olarak gördüm. 1973 yılından beri sanayi ile eğitime katkı, özellikle üniversitenin kurulabilmesi ve yapılabilmesi için kendimi vakfetmiş durumdayım. Gerek ben ve gerekse kurmuş olduğum vakıf, 1989 yıllarından itibaren üniversite için uğraşıyor. 1980 yılında ben Devlet Sanayi Yatırım Bankası Genel Müdürü olarak çalışıyordum. Genel müdürlüğüm sırasında Yozgat'ta yatırım araştırması yaptım. Bu araştırmada gördük ki sanayi olarak Yozgat'ta hiçbir şey yapılmaz. Sanayi hammaddesi fazla değil hatta hiç yok. Hammaddesinin olmadığı, pazarının bulunmadığı yerlerde bir şey yapmak mümkün değil. Örneğin Yozgat Çimento Fabrikası kapasitesi 1 milyon ton, ama Yozgat'ta satılan çimento 60 bin ton. Yani yüzde 10'u bile değil. Dolayısıyla biz bacasız bir fabrika olan üniversitenin Yozgat'a kurulması için çalışma başlattık. Üniversitenin kurulduğu vilayetler var. Dışarıdan 10-20 bin kişi geldiği zaman hem burada ticarette, ekonomi de dönme olur. İkincisi kültürel ve sosyal değişime uğrar. Buraya gelen öğrencilerin yüzde 98'i Yozgat'ın dışından. Esnafımız şimdi buna sahip çıkıyor, daha da sahip çıkmasını temenni edelim. Şu anda ilimize gelen 8 bin 500 civarındaki öğrenciye ve üniversite mensuplarına sahip çıkalım. Öğrencilerin Yozgat'a getirisi 32 milyon TL'dir . Çok büyük para. Yozgat'ın 71 bin nüfusuna göre 8 bin 500 talebe var. Yüzde 12-13’ü kadar Yozgat'a talebe geliyor" dedi.

Akdağ, kendisini Yılın Ahisi seçen Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne ve komiteye teşekkür ederken. Vali Amir Çiçek ve ESOB Başkanı Uğur Bektaş, hayırsever işadamı Erdoğan Akdağ'a yılın Ahisi plaketini verdi.

YOZGAT'TA HAYIRSEVER İŞADAMI ERDOĞAN AKDAĞ YILIN AHİSİ SEÇİLDİ
YOZGAT'TA HAYIRSEVER İŞADAMI ERDOĞAN AKDAĞ YILIN AHİSİ SEÇİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2009 Perşembe 10:55:02
Güncelleme :22 Ekim 2009 Perşembe 13:08:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?