6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Erdoğan'dan istediği internete kavuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Yozgat'ta katıldığı mitingde pankart açarak bilgisayar ve internet bağlantısı isteyen bedensel özürlü genç, bugün muradına erdi.

Boğazlıyan ilçesine bağlı Müftükışla köyünde yaşayan bedensel özürlü 19 yaşındaki Barbaros Harun Şahin, köylerine internet bağlanması için pankart yazarak babasıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 Şubat Perşembe günü Yozgat'ta gerçekleştirdiği mitinge gönderdi.

Gencin babasının açtığı pankartı gören Emine Erdoğan, konuyu Başbakan'a bildirdi. Bunun üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yozgat milletvekili Bekir Bozdağ ve Yozgat Valisi Amir Çiçek'e talimat vererek Müftükışla köyüne internet
bağlanmasını istedi. AK Parti Yozgat milletvekili Bekir Bozdağ ve Yozgat Valisi Amir Çiçek, Telekom İl Müdürlüğü'yle irtibata geçerek gerekli çalışmaların yapılmasını istedi.

Yozgat Telekom İl Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda, özürlü genç Barbaros Harun Şahin'in evine internet bağlandı.İnternetin bağlandığı gün Barbaros Harun Şahin'i Müftükışla köyündeki evinde ziyaret eden Yozgat Valisi Amir Çiçek ve AK Parti Yozgat milletvekili Bekir Bozdağ, gence Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını iletti. İnternete giren Şahin, Başbakanlığa, valiliğe ve Türk Telekom Genel Müdürlüğü'ne mail ile teşekkür mesajı yazdı.

Burada bir açıklama yapan Yozgat Valisi Amir Çiçek, Barbaros Harun Şahin'in azimli bir genç olduğunu belirterek, "Bu kardeşlerimiz dört duvar arasında mahkum olmadı. Kendileri her zaman bizlere, milletvekiline ve Başbakan'a anında ulaşabilecek duruma geldi. Barbaros Şahin sadece evi için değil, diğer vatandaşlarımızın da istediği an internete ulaşabilmelerine vesile olmuştur" dedi.

Yozgat'ın 14 ilçesi ve bağlı köylerinde yaşayan tüm vatandaşlara internet hizmetinin sağlanması yönünde çalışmalarının bulunduğunu dile getiren Vali Çiçek, "Müftükışla köyüne kurulan sistem 30 kilometrekare alana internet hizmeti sunabilecek. Önümüzdeki günlerde bu çalışmalarımızı genişleteceğiz. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

AK Parti Yozgat milletvekili Bekir Bozdağ ise Barbaros'un babası Halit Şahin'in elindeki pankartı Sayın Emine Erdoğan'ın gördüğünü belirterek, "Eşi Emine Erdoğan pankartı gördü ve Sayın Başbakan'la birlikte okudular. Başbakanımızın talimatları doğrultusunda Türk Telekom Genel Müdürlüğü ile gerekli girişimlerde bulunularak Müftükışla köyüne internet geldi. Bu sebeple yıl sonuna kadar Yozgat'ın tamamına internet hedeflenmiştir. Burada hem Barbaros'un talebi karşılandı hem de Yozgat'a bu güzel haberi iletmiş olduk" dedi.

İnternete kavuşan ve büyük bir sevinç yaşayan Barbaros Harun Şahin ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan başta olmak üzere Yozgat Valisi Amir Çiçek, milletvekilleri ve Türk Telekom yetkililerine teşekkür etti. 5 yıl önce sinir ucu iltihabı hastalığına yakalandığını ve lise 1'inci sınıfta okulu bırakmak zorunda kaldığını belirten Şahin, "Tedavim sürüyor, açık liseden de eğitimimi sürdürüyorum. Şu anda son sınıftayım, üniversiteyi kazanıp mimar olmak istiyorum. İnternet dünya demektir, dünyaya kavuştum. Herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Açıklamaların ardından Yozgat milletvekili Bekir Bozdağ, Erdoğan tarafından gönderilen bilgisayarı Barbaros Harun Şahin'e verdi. Bozdağ'ın, 'Başka bir isteğin var mı?' sorusu üzerine Şahin, Fenerbahçe maçını stadyumdan izlemek istediğini söyledi. Bunun üzerine Bozdağ, "Seni Fenerbahçe-Kayseri maçına göndereceğim" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2009 Salı 18:47:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muhammet ali özbay IP: 85.105.241.xxx Tarih : 12.03.2009 13:43:24

selam sayın başbakanımıza yani recep tayyıp erdoğan türkiyede gelmiş gecmiş liderlerin en alası başbakanımda sadece bir isteğim var engelli kardeşimize bilgisayar gönderdi ben muhammet ali özbay inşallah bana da iş imkanı elini uzatır 100/50 oranında özürlüyüm eşimde özürlü abimde özürlü yıllardır iş arıyorum selamlar ADRES ışıklı mah triboli küme evleri no8/a TRABZON ÇAYKARA TLF 05433101842