5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Eroğlu: Yozgat 'damızlık' merkezi olacak

AK Parti Yozgat İl Başkanı Metin Eroğlu, AK Parti Yozgat Milletvekilleri İlyas Arslan, Mehmet Çiçek ve Mehmet Yaşar Öztürk ile birlikte kahvaltılı bir basın toplantısı düzenleyerek, Yozgat’a yapılan yatırımlar ve bundan sonraki yapılacak yatırımlar hakkında basın mensuplarına bilgiler verdi.

AK Parti İl Başkanlığı’nda yapılan toplantıya milletvekilleri, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Merkez İlçe Başkanı Celal Köse ve partililer katıldı. AK Parti Yozgat İl Başkanı Metin Eroğlu, Yozgat’ın uzun yıllardır beklediği hizmetlere AK Parti iktidarı zamanında tek tek kavuştuğunu belirterek, "Bu gün ilimiz doğalgaza, duble yol ağına, tren yoluna ve toplu konutuna kavuşmak üzeredir. Ayrıca en büyük hayalimiz üniversite, son aşamaya gelmiştir. Yeni kurulacak 15 üniversiteden bir tanesi Yozgat’a kurulmaktadır" dedi.

Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran milletvekilleri de Yozgat’ın en büyük probleminin işsizlik olduğunu, bu sorunun çözümü noktasında büyük çaba sarf ettiklerini ifade ederek, "İşsizliğin çözümü noktasında, siyasilerin dışında sivil toplum örgütlerine ve fert olarak halkımıza da büyük görevler düşmektedir. Birçok insanımızın tanıdığı iş adamları vardır. Bu iş adamlarını bölgemize yatırım yapmaları için yönlendirebilirler. Devlet, sermaye konumundan çıkmıştır. Artık bölgecilik yapılmaktadır. Bu nedenle bölge insanımızın bölgemize yatırım yapmasını sağlamak gerekir" diye konuştu.

Milletvekili Mehmet Çiçek, Yozgat’ı ağır sanayi ile kalkındırmanın mümkün olmadığını ifade ederek, "Yozgat’ı, tarım ve hayvancılıkla kalkındırmak zorundasınız. Bunun için de birçok projeler üretilmektedir. İlimizde bugün damızlık hayvan yetiştiriciliği projesi uygulanmak üzeredir. İnşallah önümüzdeki yıllarda Yozgat damızlık hayvan yetiştirme merkezi olacak" şeklinde konuştu.

Milletvekili Yaşar Öztür, Yozgat’ın termal açısından büyük zenginliğe sahip olduğunu dile getirerek, "İlimizde termal turizmi nasıl geliştirilebiliriz, onun üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Kültür ve Turizm Bakanımız’la görüştük, bakanımız yakın bir zamanda ilimizi ziyaret edecek" dedi.

Milletvekili İlyas Arslan da, birlik beraberlik sağlanıp, Yozgat için ne yapılabileceği konusunda ortak hareket edilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Bu konuda sivil toplum örgütlerine, basın mensuplarına ve halkımıza büyük görevler düşmektedir. Milletvekilleri olarak biz her türlü projeye açığız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2005 Cumartesi 18:15:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
VEFA KAZANCIK IP: 212.45.94.xxx Tarih : 24.03.2005 15:36:17
SAYIN VEKİLİM BİZ HALA ESKİ KAFA İLE GİTMEK İSTEMİYORUZ. NE DEMEK AĞIR SANAYİ İLE GELİŞEMEYİZ . BU KOLAYINIZAMI GELİYOR. MİLLETİ TARIMLA AVUTMAK YERİNE BİRAZ DAHA ÇABA HARCAYALIM LÜTFEN. SORGUN'DA KÖMÜR MADENİ VAR DAHA BİLİNMEDİK MADENLER VAR BUNLARI MTA DAN ARAŞTIRIP SANAYİCİLERE DUYURMAK , HEMŞEHRİ DERNEKLERİNDE ARABAŞI İÇMEKTEN DAHA ZOR BUNU BİLİYORUM AMA BİRAZ DAHA EFOR BİRAZ DAHA ARAŞTIRMA AKSİ DURUMDA MİLLETİN VEBALİNİ ALIRSINIZ SİZİ SEVİYORUZ . LÜTFEN BİZİ GEÇİCİ ÇÖZÜMLERLE İDARE ETMEYİN.