3
Mayıs
2024
Cuma
YOZGAT

Eski sanayi sitesi kurtarılıyor

Yozgat şehir merkezinde harabe halinde bulunan eski sanayi sitesinde konutlar yükselecek.


Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, şehir merkezinde kötü bir görüntü oluşturan eski sanayi sitesinde, 816 konutun yapılabileceği bir projenin hazırlandığını söyledi. 56 bin metrekarelik alanın yüzde 60'ının belediyeye, yüzde 40'lık kısmının ise esnaflara ait olduğunu belirten Başer, "Daha önce bu alanda 18 madde uygulaması yapılmış ancak bunu mahkeme iptal ederek ilk haline dönüştürmüştür. Şu anda belediyenin dışında burada hisse sahibi 317 kişi bulunmaktadır. 317 kişiyle bir anda anlaşmak mümkün olmadığı için biz bu alanı 8 parsele böldük. Her parsele ortalama 30-40 kişi düşmektedir. Her parselde bulunan vatandaşlarımız ile ayrı ayrı anlaşma yaparak ihaleye çıkacağız" dedi.


2 parselde anlaşmanın sağlandığını, ihale aşamasına gelindiğini ve önümüzdeki günlerde ihaleye çıkarılacağını belirten Başkan Başer, "Proje, 56 bin metrekare alandan 26 bin metrekarelik alanın konut, diğer tarafların ise sosyal tesis ve park alanı olacağı şekilde hazırlanmıştır. 12 katlı, 816 konut yapılması planlanmıştır. Burada arsa sahipleri arsa paylarına göre hisse alabilecek. 100 metrekare arsası olan 100 metreye göre, 10 metrekare olan da 10 metreye göre pay alacak. Şu anda böldüğümüz adalardan şahıslarla görüşüp anlaştıklarımız olmuştur. İnşallah tüm esnaflarımızla anlaşır, eski sanayi sitesini kötü görüntüden kurtarırız. Şehrimize güzel konutlar kazandırırız" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2007 Çarşamba 13:09:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yunus bozkurt IP: 85.105.182.xxx Tarih : 5.07.2007 17:38:02
en sonunda orayı dusunebldı beledıye? orası YOZGATın en kotu gorunen yerı ıdı? ıns. orayı YOZGATINın CAZIBE merkezı halıne getırebılırler. az bına cok YESIL SPOR faalıyetlerı yapalabılır. seyler yapılsa daha guzel bı gorunum alır. ama beledıyenın cok calısma yapması lazım.hala alamamıslar alırsa tabıı. bursa dan sevgılerımle (YSBT)