6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Esnaf duble yol mağduru

DUBLE YOL ÇALIŞMALARI, YOL BOYUNDAKİ İŞ YERLERİNİ OLUMSUZ ETKİLEDİ

Yozgat-Sorgun arasındaki duble yol çalışmalarında kavşak mesafeleri uzun bırakılınca yol kenarlarındaki fabrika ve petrol istasyonları olumsuz etkilendi.

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık, Yozgat'ta duble yol çalışmalarının, Yozgat ekonomisine fayda yerine zarar vermeye başladığını belirterek, "Duble yol çalışmalarında kavşak mesafeleri çok uzak olduğu için yol boylarında bulunan esnaflar, fabrikalar ve petrol istasyonları iş yapamaz hale geldi. Duble yollar için vizyon hazırlanmış ancak misyon olmadığı için fayda yerine Yozgat ekonomisine zarar vermektedir. Yoldan geçen sürücüler, kavşakların yanlışlığı nedeniyle hiçbir duraklama yapmadan şehrimizden transit geçmektedir" dedi.

Özellikle Sorgun -Yozgat arasında fabrikaların ve dinlenme tesislerinin bulunduğunu ifade eden Özışık, "Şehirler arası otobüslerin durduğu dinlenme tesisine geçiş verilmiyor. Fabrika ve Otelleri bulunan Yimpaş Tesislerine yine geçiş verilmiyor. Yine yol boyunda bir çok fabrika ve tesise kavşak verilmemiş. Karayolları belki elindeki standart projeyi uyguluyor. Ancak bu uygulama sadece Kayeseri Bölgesinde geçerli, diğer hiçbir bölgede böyle uygulama yok. Biz trafik yoğunluğu az olan bu yolda gerekli kavşak düzenlemelerin yapılmasını istiyoruz" dedi.

Yozgat Sorun Karayolu Üzerinde fabrikaları ve tesisleri bulunan Ali Erdem, kavşak mesafelerinin 5 km ve daha uzun olduğunu belirterek, "bir kamyon gideceği yere ulaşması için 10 km dolaşması gerekmektedir. Bu uygulama sadece Yozgat'ta var. Yıldızeli'nden sonra, Çorum il sınırından sonra böyle bir uygulama yok. Karayolları, yeni yapılan yoldan karşıya geçişleri ya çelik bariyerlerle yada çukurlarla engelliyor. Bu da bizlerin işlerini engellemektedir. Benim un ve yem fabrikam var, traktörü ile buğday getiren bir çiftçi, fabrikaya girmek için 10 km dolaşmak zorunda kalıyor. Bu göze almazsa, ya Sorgun ya da Yozgat merkeze gidiyor. Bu da bizim işlerimizi aksatıyor. Yozgat kırsal bir kesim, bu şekilde işlerin aksaması sonucunda yol boylarındaki işletmelerin tamamı kapanacaktır. Bu nedenle karayollarının mesafeleri biraz daha kısaltmasını veya büyük fabrikalar ve tesislere geçiş için kavşak vermesini istiyoruz" diye konuştu.

DUBLE YOL ÇALIŞMALARI, YOL BOYUNDAKİ İŞ YERLERİNİ OLUMSUZ ETKİLEDİ
DUBLE YOL ÇALIŞMALARI, YOL BOYUNDAKİ İŞ YERLERİNİ OLUMSUZ ETKİLEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2009 Cumartesi 16:14:05
Güncelleme :5 Aralık 2009 Cumartesi 21:36:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?