6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Esnaf Kooperatifi 2008'i değerlendirdi

Yozgat Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi olağan genel kurul toplantısı yapıldı.

Yozgat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği salonunda yapılan genel kurul toplantısına, Halk Bankası Müdürü Harun Hündür ve Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi üyeleri katıldı.

2008 yılının değerlendirildiği toplantıda gelir gider tablolarının okunup karara bağlanmasından sonra bir konuşma yapan Yozgat Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Uğur Bektaş, yaşanan küresel kriz dolayısıyla zor bir süreçten geçildiğini belirterek, "Mali krizin etkileri ülkemizde olduğu kadar memleketimizde de esnaf ve sanatkarlar olarak en çok bizleri etkiledi. Kooperatif olarak verdiğimiz kredilerin geri dönüşümündeki sıkıntı, mali krize paralel olarak artış göstermektedir. Bu durum üyelerimizi etkilediği gibi kooperatifimizi de etkilemektedir. Kredi geri dönüşümlerinin sıkıntılı olması, üyelerimize kredi vermede bizim sıkıntıya düşmemiz demektir. Kooperatifimizin sürekli açık kalması üyelerimizin aldıkları kredileri zamanında ödemesine bağlıdır" dedi.

Kooperatif olarak her zaman üyelerinin yanında olduklarını ifade eden Bektaş, "Gerek kredilendirmede gerekse geri dönüşümlerde üyelerimize kolaycı bir yaklaşım gösterdik, esnafımızı zora düşürmekten kaçındık. İçinde bulunduğumuz sıkıntı bizleri bir takım tedbirler almaya itmiştir. Yönetim kurulumuz ve Halk Bankası yetkilileri ile toplantı yaparak kredi verilmede bir takım kıstaslar getirdik. Vadesi gelen ödemelerde Halk Bankası vadesinden itibaren 15 gün bekleme süresinden sonra kredi tahsilini takip hesabına almaktadır. Bundan sonra da icra takibine geçilecektir. Kooperatifimiz küresel krizin de etkisiyle 6 aydır kapalı kredi veremiyordu. Halk Bankasından 150 bin TL kredi kullanarak kooperatifimizi açtık. Şuna esnaf kefalet kooperatifi, esnaf ve sanatkarlara yüzde 10 faizle kredi vermesi büyük bir kazançtır" şeklinde konuştu.

Daha sonra konuşan Halk Bankası Yozgat Şube Müdürü Harun Hündür, banka olarak esnaf ve sanatkarlara hizmet etmek ve Türk ekonomisine katkı sağlamak için en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını belirterek, "Kredi geri dönüşümündeki sıkıntılar, hem bankamızı, hem kooperatifimizi hem de kredi kullanan esnafımızı sıkıntıya düşürmektedir. Biz asla üyelerimizi icraya verme ya da icra yoluyla hiçbir zaman esnafımızın evinden buzdolabı çıkarma taraftarı değiliz. Bu nedenle alınan kredilerin geri dönüşümünün zamanında yapılması gerekmektedir. Geri dönüşümler zamanında ödendiği müddetçe yeni krediler açılacaktır" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2009 Cumartesi 18:02:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?