5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Esnafın çifte bayramı

YOZGAT'TA BAYRAM ALIŞVERİŞİNDEKİ CANLILIK ESNAFIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR

Yozgat'ta Kurban Bayramı öncesi vatandaşlar bayramlık giysi alışverişi için çarşı, pazar ve mağazalara akın ediyor.

Kamu çaşılanlarının erken maaş alması, çiftçilere ise destek primlerinin ödenmesi alışverişteki çanlılığı daha da artırdı. Yozgat'ta uzun süredir giysi üzerine mağazacılık yapan Selim Bacanak isimli esnaf, geçmiş yıllarda genelde Kurban Bayram'ındaki giysi alışverişlerinin Ramazan Bayramına göre düşük olduğunu belirterek, "Bu yıl maaşların bayram öncesi dağıtılması, çiftçilerin destek pirimi alması alışverişi artırdı. İşlerimiz çok iyi, bizlerde bayram gelmeden tüm hazırlıklarımızı yapmıştık, müşterimiz geldiğinde bütçesine göre istediği giysiyi alıyor" dedi.

Havaların sıcak geçmesinin de alışverişi olumlu yönde etkilediğini vurgulayan Bacanak, "Müşteriler mevsim itibariyle kışlık giyecekler yerine bayramlık ihtiyacını tişört, gömlek, kazak gibi daha düşük fiyatlı giysilerle gideriyor" diye konuştu.

Bayramlık alışverişi yapan Sami Şahin isimli vatandaş, kurban bayramında genelde paranın büyük bir kısmın kurban için ayrıldığını belirterek, "Bende dahil gördüğüm kadarıyla büyükler genelde çocuklar için alışveriş yapıyor, çocuklarına bayramlık alıyor. Kurban kesenler paranın büyük kısmını kurban için ayırdığı için kendilerine alışveriş yapmıyor" diye konuştu.

YOZGAT'TA BAYRAM ALIŞVERİŞİNDEKİ CANLILIK ESNAFIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2010 Cumartesi 17:53:05
Güncelleme :13 Kasım 2010 Cumartesi 18:18:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?