3
Mayıs
2024
Cuma
YOZGAT

Ev hanımları sertifikalarına kavuştu

Yozgat Belediyesi tarafından Avrupa Birliği hibe projelerinden yararlanılarak hazırlanan, "Kadın Girişimciliğini Güçlendirme Projesi" kapsamında verilen 'Gıda Üretimi ve Girişimcilik' kursunda başarılı olan 85 ev hanımına sertifika verildi.


Kent Park'ta düzenlenen sertifika törenine Yozgat Valisi Amir Çiçek, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Bozok Üniversitesi Rektörü İnci Varinli, Vali Yardımcısı Erkaya Yırık, Daire Müdürleri ve kursiyerler katıldı. Törende bir konuşma yapan Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Yozgat Belediyesi'nin ev hanımlarını üretime kazandırmak ve onları iş sahibi yapmak amacıyla bir proje hazırladığını belirterek, "Proje kapsamında 85 ev hanımına işlerinde uzman aşçılar tarafından 160 saat gıda üretimi, Bozok Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından 48 saat girişimcilik eğitimi verildi. Kurs sonunda ise 85 ev hanımı sertifika almaya hak kazandı" açıklamasını yaptı.


Kadın Girişimciliğini Güçlendirme Projesi'nin 140 bin euro ödenekle 40 kursiyer için hazırlandığını belirten Başkan Başer, "Talebin fazla olması nedeniyle kursiyer sayımız 85'e çıkarılmıştır" şeklinde konuştu.


Daha sonra konuşan Yozgat Valisi Amir Çiçek, bu tür projelerin daha da çoğalması gerektiğini vurgulayarak, "Bu tür projeler ve sertifika sahibi yetişmiş işgücünün bulunması ilimizin daha hızlı gelişmesini sağlayacaktır. Bu nedenle bu tür projelerin ve katılımcıların çoğalmasını istiyor, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.
Konuşmaların ardından kursiyerler sertifikalarını alırken, projede emeği geçenlere de teşekkür plaketi verildi. Daha sonra kursiyerler tarafından yapılan gıda ürünleri, törene katılanlara ikram edildi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2007 Çarşamba 01:41:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?