6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Evi var elektriği yok!

Yozgat'ta maddi durumu iyi olmadığı için Deniz Feneri Derneği'nin ev yaptırdığı bir kişi, borcundan dolayı elektriği kesilince karanlıkta kaldı.

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesine bağlı Karayakup beldesinde ikamet eden 44 yaşındaki Emrullah Altıok'un borcundan dolayı elektriği kesilince karanlıkta kaldı.

Hiçbir geliri olmayan ve komşularının yardımıyla geçimini sağlayan Altıok, "Hiçbir gelirim olmadığı için elektrik borcumu ödeyemedim. Sarıkaya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na müracaat ettim, ancak oradan sadece 50 TL çıktı. Benim elektrik borcum ise 180 TL'dir. Borcumu ödeyemeyince ÇEDAŞ'dan gelen görevliler, elektriği direkten kesti" dedi.

2 çocuk babası olduğunu ve çocuklarının okula gittiğini belirten Altıok, "Şuanda okullar tatil. Okullar açıldığında çocuklarım derslerine nasıl çalışacak. Devlet birçok yerde fakirlere yardım dağıtırken, benim elektriğimi kesiyor. Ben fakir olduğum için Deniz Feneri Derneği ev yaptı, ama devlet elektriğimi kesti. Eşimin kulakları duymuyor, dizlerinden sakat. Ben çalışamıyorum. Şimdi ne yapacağımı bilemiyorum. Devletin sesimi duymasını ve bana yardım etmesini istiyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2009 Perşembe 17:03:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?