8
Mayıs
2024
Çarşamba
YOZGAT

Fabrika gibi cezaevi

Yozgat E Tipi Kapalı Cezaevi'nde kalan mahkumlara meslek edindirmek için kurulan tekstil atölyesi, nevresimden sonra gömlek üretimine başladı.

Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından cezaevindeki tekstil atölyesi, nevresim üretiminden sonra şimdi de gömlek üretiyor. Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Celal Ertürk, tekstil atölyesinde birinci hedefin cezaevinde kalan hükümlülere meslek edindirmek olduğunu belirterek, "Kursa katılan mahkumlar mecburen bir üretim yapmakta. Kurstan mezun olanlara da iş vermek gayesiyle önce nevresim üretmeye başlanıldı. Başta hastaneler olmak üzere çocuk yuvalarına sipariş usulü nevresim üretimi yapılmaktadır" dedi.

Şu anda ise cezaevi yönetimi tarafından 50 bin adet gömlek siparişi alındığını kaydeden Ertürk, tekstil üretim kurslarına ilginin yoğun olduğu ifade etti. Başsavcı Ertürk, "Cezaevi tekstil atölyesinde 43 mahkum çalıyor. Bu mahkumlara Adalet Bakanlığı tarafından belirlenen yevmiye karşılığı ücret verilmektedir. Burada çalışan mahkumlar, hem zamanlarını değerlendirmiş, hem de para kazanmış oluyor" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2008 Cumartesi 17:04:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?