5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Fakir gençleri barındıracak kermes

Yozgat Eğitim Vakfı (YEV) Kadın Kolları tarafından fakir öğrenciler yararına kermes düzenlendi. Kermesten elde edilecek gelirle yüksek öğrenim yapan, maddi durumu iyi olmayan gençlere barınma imkanı sağlanması planlanıyor.

YEV tarafından Defterdarlık karşısında düzenlenen kermesin açılışını Yozgat Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Ceyhan yaptı. Ceyhan, Yozgat’ın küçük bir yer olduğunu, ancak kermes gibi yardım organizasyonlarıyla bir şeyler yapılabileceğini kaydederek, "Bayanlarımız el emeği göz nuru çalışmalarını sergiliyor. ’Damlaya damlaya göl olur’ atasözünden anlaşılacağı gibi burada yapılan organizasyona tüm hemşehrilerimiz destek olmalı. Umarım böyle çalışmaların devamı artarak gelir" dedi.

Yozgat’ta 3500 yüksek öğrenim öğrencisi bulunduğunu ve gönüllerinin bunların içindeki maddi durumu yetersiz herkese sahip çıkmaktan yana olduğunu kaydeden YEV Mütevelli Heyeti Başkanı Mihtat Açıkel, "Burada yapılan çalışma ve dayanışma takdire şayan. Gençliğimizin içinde bulunduğu durumu düşündükçe yapılan işlerin küçüklüğü ortaya çıkıyor. Dışarıda kendisine el uzatılmasını bekleyen o kadar çok insanımız var ki. Biz YEV olarak bütün hemşehrilerimizi kermese alışveriş yapmaya bekliyoruz. Hem alışveriş yapsınlar hem de hayır işlesinler" diye konuştu.

Kermesin 10 Haziran’a kadar süreceği kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2005 Perşembe 10:57:31
Güncelleme :4 Haziran 2005 Cumartesi 17:17:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?