7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Fakülte Hastanesi inşaatı tam gaz

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, Tıp Fakültesi Hastanesi için çalışmaların hızla devam ettiğini ve hastanenin 2009 Ağustos ayında hizmete başlayacağını söyledi.

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, Tıp Fakültesi Hastanesi'nin biran önce açılıp Yozgat halkına hizmet vermesi için çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti.

Prof. Dr. Varinli, "Rektörlük idari binamızın ilk üç katını hastane olarak yapılması için tadilat çalışmaları başladı ve devam etmektedir. 2009 yılı içerisinde çalışmaların tamamlanmasını ve Ağustos ayında hizmete açmak istiyoruz" dedi.

Rektörlük binası ile birleşik durumdaki ve daha önce Yimpaş Holdinge ait olan kısmın Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından alındığına değinen Prof. Dr. İnci Varinli, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik Yozgat'a geldiğinde bu binanın rektörlükle bir olduğunu ve rektörlüğün kullanmasının daha uygun olacağını söylemiştim. Biz bu binayı SGK'dan talep ettik. Onlarda burayı devredemeyeceklerini, ancak kira usulü ile verebileceklerini bildirdiler. Rektörlük olarak bizde bu kısmı aylık 50 bin YTL ile kiralamak için talepte bulunduk. Ancak şuana kadar bir sonuç alamadık, önümüzdeki günlerde kiralama işlemlerinin tamamlanacağını umuyoruz. Talep ettiğimiz bu bölümü de hem rektörlük hem de hastane idari bilimleri olarak kullanmak istiyoruz" dedi.

Tıp Fakültesi Hastanesi'nin tamamlanma çalışmaları bir taraftan devam ederken diğer taraftan da personel atamalarını da yapmaya çalıştıklarını ifade eden Rektör Varinli, "Şu ana kadar bir yardımcı doçent aile hekimi, bir yardımcı doçent kadın doğum, bir profesör ürolog olarak atandı. Önümüzdeki günlerde bir profesörde genel cerrah olarak ataması yapılacak" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2008 Cuma 11:50:08
Güncelleme :19 Aralık 2008 Cuma 12:00:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?