5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Farelerle mücadelede yeni adım

YOZGAT'TA ÇİFTÇİLER EGZOZ GAZI İLE FARE MÜCADELESİNE BAŞLADI

Yozgat'ta çiftçiler, ekili alanlara büyük zarar veren tarla fareleri ile egzoz gazı kullanarak mücadele ediyor.

İnsanların soba zehirlenmesinden dolayı hayatını kaybetmesinden yola çıkan çiftçiler, 'İnsanlar zehirleniyorsa tarla farelerinin de zehirleneceği' tezinden hareket ederek farelerin yaşadığı yuvalara egzoz gazı göndererek fareleri öldürmeye çalışıyor.

Yozgat'ın Yerköy ilçesine bağlı Aydoğan Köyü Eski Muhtarı Çelebi Sağlam (50), son günlerde basında soba zehirlenmelerinin sıkça yer aldığını belirterek, "Biz de insanlar karbonmonoksit gazından zehirlenerek ölüyorsa yer altında yaşayan farelerin de ölebileceğini düşündük ve yeni bir yöntem geliştirdik. Benzinle çalışan otomobillerin egzozuna bir hortum bağlıyoruz, hortumun ucunu da farelerin yaşadığı deliklere sokuyoruz. Gazdan bunalan farelerin bazıları dışarıya çıkarken bazıları da yuvasında ölüyor. 70-80 dekarlık alanı 15-20 TL'lik benzinle ilaçlamış oluyoruz. Bugün 3 tane fare öldürdük. Bu yönden zehirli buğdayla yapılan mücadeleden daha iyi olduğunu düşünüyoruz. Çünkü zehirli buğdayı yiyerek ölen fareyi, tilki ve kartal yerse onlar da ölüyor. Bu yöntemde böyle bir şey yok" dedi.

Egzoz gazı kullanarak tarla faresi ile mücadele eden Faruk Bağcı da (50) bu yıl ekili alanlarda çok sayıda fare olduğunu belirterek, "Bu fareler ekili alanlara çok büyük zarar veriyor. Bir arkadaşımız otomobillerin egzoz gazı ile fare mücadelesi yöntemi bulmuş. Biz de bu yöntemi uyguluyoruz. İnşallah başarı oranı yüksek olur" diye konuştu.

YOZGAT'TA ÇİFTÇİLER EGZOZ GAZI İLE FARE MÜCADELESİNE BAŞLADI
YOZGAT'TA ÇİFTÇİLER EGZOZ GAZI İLE FARE MÜCADELESİNE BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2010 Perşembe 15:11:01
Güncelleme :11 Mart 2010 Perşembe 23:15:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?