5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Fen-Edebiyat Fakültesi'nde mezuniyet sevinci

Erciyes Üniversitesi Yozgat Fen-Edebiyat Fakültesi’nde düzenlenen törenle 180 öğrenci mezun oldu.

Erciyes Üniversitesi Yozgat Fen-Edebiyat Fakültesi Erdoğan Akdağ Kampüsü’nde düzenlenen mezuniyet törenine, Hayırsever iş adamı Erdoğan Akdağ, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Ömer Demir, Sağlık Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mahmut Kılıç, öğretim görevlileri, öğrenci yakınları ve öğrenciler katıldı. Törende bir konuşma yapan Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yunus Akçamur, fakültelerinin 1995-1996 Eğitim Öğretim yılında Matematik Bölümü’nde 40 öğrenci ile eğitime başladığını belirterek, "Şimdiye kadar 971 öğrenci mezun ettik, ’’Bugün burada ise 180 öğrencimizi mezun etmenin gururu içerisindeyiz. Öğrencilerime mesleki ve sosyal yaşantılarında başarılar diliyorum’’ dedi.

Törende konuşan İşadamı Erdoğan Akdağ da, öğrencilere başarılar dilerken, kendi yaşantısından örnekler verdi.

İlk olarak kampüs alanının kuruluş aşamasını anlatan Akdağ, bir fakülte binası ile başlayan fakülte binaları ve tesislerin şu an müstakil bir üniversitenin kurulması için gerekli alt yapının oluştuğunu belirterek, "1992 yılında başlayıp 1994 yılında bir binanın yapımı ile kurulan Yozgat Kampüsü bugün gereken fakülte ve tesisleri ile bir üniversite olmaya hak kazanacak altyapıya sahip olmuştur. İnşallah üniversitenin kuruluşunu da hep birlikte görürüz. Siz öğrencilerden isteğim, bundan sonraki yaşantınızda yürüyen değil, koşanlardan olunuz. Yaptığınız işte beğenmemezlik yapmayın. İşinizi sevin ve sahip çıkın" şeklinde konuştu.
Konuşmalardan sonra dereceye giren öğrencilere ödülleri verildikten sonra, mezun olan öğrenciler tek tek belgelerini aldı.


--------------------------------------------------------------------------------

İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2005 Pazar 00:57:01
Güncelleme :28 Haziran 2005 Salı 18:04:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?