5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Festival günleri başlıyor

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, bu yıl 6.’sı düzenlenecek olan ’Sürmeli Festivali’nin geçmiş yıllara göre daha kapsamlı ve daha coşkulu geçeceğini söyledi.

Belediye Başkanı Başer, festival düzenlemekten amaçlarının Yozgat’ı ekonomik, sosyal ve kültürel olarak kalkınmasına katkı sağlamak olduğunu ifade ederek, "Festivalimiz 10-12 Haziran tarihleri arasında devam edecek. Bu yıl düzenlenen festivalimiz önceki yıllara göre daha kapsamlı olacak" dedi.

Festival programı hakkında bilgi veren Başer, "10 Haziran Cuma günü açılış öncesi mehter takımı gösteriler yapacak. Saat 10.00’da açılış programı gerçekleşecek. Saat 14.00’te Sanayii Ticaret Fuarı’nın açılışı yapılacak. Festival kapsamı içerisinde bu yıl ilk defa Bozok paneli düzenleniyor. Panelde 6 profesör Yozgat’ın ekonomik ve sosyal kalkınmasını neler yapılabilir konusu üzerinde düşüncelerini açıklayacak. Testi kebabı yarışması düzenlenecek. Akşam ise Şakir Öner Günhan, Soner Özbilen, Nursel Zeren, Sinan Özen konserleri ve havai fişek gösterileri yapılacak. 2. gün ise halk koşusu, resim sergisi, tiyatro oyunları, Akşam, Selahattin Alpay, Canan Başkaya, By-Kuş Show ve Nalan Altınörs konserleri olacak. 3. gün ise en güzel buzağı yarışması, trap atışı, satranç turnuvası, TGRT Anadolu Rüzgarı sanatçıları ve Zara konser verecek. Festivalimize ve konser gecelerin tüm halkımız davetlidir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2005 Perşembe 18:25:33
Güncelleme :13 Haziran 2005 Pazartesi 15:05:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?