5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Festivale TBMM'den misafir

Bu yıl 6.’sı düzenlenen ’Sürmeli Festivali’ne katılmak için Yozgat’a gelen Türkiye Büyük Millet Meclis (TBMM) Başkanvekili Nevzat Pakdil, Türk milleti dünyaya yayıldıkça, dünya üzerinde etkin oldukça, dünya insanlığının daha güzel bir medeniyete kavuşacağını söyledi.

TBMM Başkanvekili Pakdil, Yozgat’a gelmekten ve festivale katılmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Türk insanın binlerce yıl tarihinden gelen güzellikleri vardır. Bizim en büyük sermayemiz ise insanımızdır. Türk milletinin değerlerini dünya taşıyan bu garip Anadolu insanlarıdır. Eğer bu güzelliklerimizi insanlarımız vasıtasıyla başka yerlere taşıyorsak, bunlar bizim övünç kaynağımızdır. Biz genç bir toplum ve yetişmiş insan gücümüzle övünecek haldeyiz" dedi.

Bugün Avrupa Birliği’ne girme noktasında olan bir Türkiye’nin dünya insanlığına vereceği çok güzel şeyleri olduğunu vurgulayan Pakdil, "Dünyanın pek çok ülkesinde olmayan değerler bizim insanımızda mevcuttur. Bizim bir komşuluk hukukumuz vardır. Türk milleti dünyaya yayıldıkça, dünya üzerinde etkin oldukça, dünya insanlığı daha güzel bir medeniyete kavuşacaktır. Bunun içindir ki Avrupa Birliği mücadelesi içerisinde bizim Avrupalılar’a söyleyecek çok sözümüz vardır. Bizim bir medeniyetimiz vardır. Bu medeniyetimizi güzel insanlarımız vasıtasıyla her tarafa taşıyacağız. Bizim hiç okuma yazma bilmeyen insanlarımız, elindeki değneği bırakarak Avrupa’ya giden çobanlarımız, Avrupa’da çok güzel işler yaptılar. Bugün o insanlar, hem Avrupa’da yaşayan Türkler’e hem de Avrupalılar’a iş veriyorlar. Bu gün yetişen nesiller ise okumuş, Avrupa’da Türk Milleti’nin güzel bir sembolleri olmuşlardır. Biz toplum olarak reklamı ve tanıtımı fazla sevmeyiz. Artık bu güzel değerlerimizi dünya insanlığına tanıtmak durumundayız. Onlarda bu güzelliklerden nasibini almalıdırlar" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2005 Cuma 15:50:10
Güncelleme :17 Haziran 2005 Cuma 17:38:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?