6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Festivale yoğun katılım

Merkezi Ankara'da bulunan Kızılırmak Yerel Dernekler Federasyonu tarafından, Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesine bağlı Bozhöyük köyünde bu yıl 6.'sı düzenlenen "Anadolu Halk Ozanları Kültür, Sanat Festivali Etkinlikleri" büyük ilgi gördü.

Bozhöyük Köy Meydanı'ndan düzenlenen festivale Yozgat Valisi Amir Çiçek, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Engin Ünalan, Akdağmadeni Kaymakamı Erhan Günay, İl Emniyet Müdürü Ekrem Nalcı, İl Genel Meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Festivalde bir konuşma yapan Yozgat Valisi Amir Çiçek, bu yıl 6.'sı düzenlenen festivalde bulunmaktan çok memnun olduğunu belirterek, "Festivaller, insanların birbirleriyle tanışmalarına ve kaynaşmalarına vesile olmaktadır. Ayrıca festivallerle kültürümüzü, örfümüzü, adetlerimizi, gelenek ve göreneklerimizi geleceğe taşıyalım. Bu değerler bizim birlik ve beraberliğimizin temel taşlarıdır. Eğer bu değerlerimizi geleceğe taşıyamazsak, birliğimiz ve dirliğimiz yok olur. Dosta ve düşmana karşı bu değerleri unutturmamak ve yaşatmak bizlerin en önemli görevlerindendir" dedi.

Kızılırmak Yerel Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Özarslan tarafından Vali Amir Çiçek'e plaketin verilmesinin ardından festival Kızılırmak Semah Gösteri Topluluğu'nun gösterileri ile devam etti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2009 Pazartesi 14:58:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?