5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Fırıncılar kursta

Yozgat Tarım İl Müdürlüğü ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası, unlu mamul üreten işletmelerin sorumlu ustalarını belgelendirmek için kurs düzenledi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Salonu’nda düzenlenen kursun açılışına Yozgat Vali Yardımcısı İzzettin Sevgili, Tarım İl Müdürü Duran Katar, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Uğur Bektaş ve unlu mamul üreten işletme sorumluları katıldı.

Kurs öncesi Vali Yardımcısı İzzetin Sevgili, devletin en önemli görevlerinden bir tanesi vatandaşın mal, can ve sağlığını korumak olduğunu belirterek, "Avrupa Birliğine katılım süreci içerisinde bundan sonra, üretilen her mamulün bir sorumlusunun olması gerekmektedir. O bakımdan açılan kursun katılımcılar açısından önemi çok büyüktür. Bu kursa katılıp belge almaya hak kazanmazsanız, dışarıdan bir sorumlu müdür almanız gerekmektedir. Bu da iş yerine maddi yük getirecektir. Bu kurs sonucunda belgeyi almaya hak kazanan kişi kendi işletmesinin sorumlu müdürü olacaktır" dedi.

Daha sonra Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürü İsmail Yalçınkaya, kursiyelere kurs verdi. İki gün devam edecek kursun sonunda yapılan sınavda başarılı olan kişilere, iş yeri sorumluluk belgesi verilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2005 Salı 15:54:34
Güncelleme :16 Nisan 2005 Cumartesi 18:40:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?